Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Δ. Μιχαηλίδου: Αυξάνεται το επίδομα ανεργίας ανάλογα με τις εισφορές του εργαζομένου

Πηγή: Eurokinissi

Το επίδομα ανεργίας αυξάνεται ανάλογα με τις εισφορές των εργαζομένων, δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, επιβεβαιώνοντας παλαιότερο ρεπορτάζ της «Η».

«Αυτό ξεκινάει από μία αδικία. Ένας πολίτης που μπορεί να δουλεύει 15 χρόνια με ένα μισθό π.χ. 1.500 ευρώ, θα πάρει ίδιο επίδομα ανεργίας με έναν άλλο που μπορεί να δουλεύει δύο χρόνια με κατώτατο μισθό. Είναι λογικό το επίδομα να γίνει πιο ανταποδοτικό, δηλαδή να είναι μία ανταπόδοση σε σχέση με τα χρόνια που δουλεύεις και που εισφέρεις στο Ταμείο», διευκρίνισε η κ. Μιχαηλίδου, μιλώντας στο Mega.

Διαβάστε επίσης: Nέο επίδομα ανεργίας a la carte με κλιμακωτό bonus - Ποιοι δικαιούχοι κερδίζουν περισσότερα

Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να αυξηθεί η ανταποδοτικότητα και η δικαιοσύνη στο επίδομα ανεργίας, καθώς και να υπάρξει ενοποίηση των επιδομάτων ανεργίας. Όπως τόνισε η υπουργός, το υπουργείο εργάζεται στο να δοθεί εντός του 2024 το αυξημένο επίδομα ανεργίας κλιμακωτά σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Για τις αναπηρικές συντάξεις

Η υπουργός Εργασίας δήλωσε πως όσοι λαμβάνουν αναπηρική σύνταξη θα μπορούν να εργάζονται έστω και με τηλεργασία.
«Στο μέτρο των συντάξεων, όπου οι συνταξιούχοι μπορούν να εργάζονται με το 100% της σύνταξής τους, μπαίνουν και οι αναπηρικές συντάξεις. Κάποιος που παίρνει το αναπηρικό επίδομα και την αναπηρική σύνταξη μπορεί να εργάζεται, καθώς δουλεύουμε όσο μπορούμε το επίπεδο προσβασιμότητας».

Τέλος, η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε πως μέσα σε 28 μήνες εκκαθαρίστηκαν πάνω από 750.000 συντάξεις. Συγκεκριμένα, πλέον εκκρεμούν 24.000 κύριες συντάξεις, 35.000 επικουρικές συντάξεις και περίπου 18.000 εφάπαξ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ