Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κ. Κυρανάκης στην «Η»: Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στο gov.gr - Ερχεται 24ωρη εξυπηρέτηση από Chatbot

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στην «Η» στο περιθώριο του 1ου Growthfund Summt

H τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στο gov.gr και από την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει η λειτουργία του πρώτου chatbot, όπως προαναγγέλλει μιλώντας στην «Η» ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης στο περιθώριο του 1ου Growthfund Summit, που διοργάνωσε χθες το Υπερταμείο. «Ουσιαστικά μιλάμε για εξυπηρέτηση πολιτών 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, χωρίς ωράρια Ελληνικού Δημοσίου, για όλες τις διαδικασίες, ψηφιακές και μη σε όλες τις γλώσσες», εξηγεί ο κ. Κυρανάκης.

Επί της ουσίας μιλάμε για ένα αλγόριθμο που θα εκπαιδεύεται από τους ίδιους τους πολίτες. «Όσο περισσότερο χρησιμοποιείται η υπηρεσία, τόσο καλύτερες απαντήσεις θα δίνει», εξηγεί ο αρμόδιος υφυπουργός, διευκρινίζοντας πως θα ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα σε beta μορφή. «Είμαστε το πρώτο κράτος – μέλος της ΕΕ που κάνει αυτό το τολμηρό βήμα, εμπιστεύεται την τεχνητή νοημοσύνη και εμπιστεύεται και τους πολίτες στην χρήση αυτής». 

Το chatbot θα λειτουργεί με ένα large language model βασισμένο στο ChatGPT της OpenAI και με την πεποίθηση - όπως εξηγεί ο υφυπουργός - ότι ο διάλογος που θα έχουν οι πολίτες και οι ερωταπαντήσεις θα εκπαιδεύσει το μοντέλο να λειτουργεί σε λίγο χρόνο σε πολύ υψηλό επίπεδο. «Διότι αντιλαμβάνεστε πως κάθε απάντηση που δίνει το chatbot την δίνει στην ουσία το ελληνικό κράτος».

Ο κ. Κυρανάκης αναφέρεται και στους τρεις στρατηγικούς τομείς στους οποίους έχει πέσει το βάρος του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους:

  1. Υγεία
  2. Δικαιοσύνη
  3. Μεταβιβάσεις ακινήτων και Κτηματολόγιο
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ TALKS

Περισσότερα