Νέα
  • ΓΔ: 1447.82 +1.89%
  • Τζίρος: 148,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιδότηση ενοικίου 10,8 εκατ. ευρώ για τους σεισμοπαθείς της Θεσσαλίας

σεισμός λάρισα
Πηγή: Eurokinissi

Με το ποσό των 10,8 εκατ. ευρώ επιδοτείται η προσωρινή στέγαση των κατοίκων των περιφερειακών ενοτήτων Λάρισας και Τρικάλων της Περιφέρειας, που επλήγησαν από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021. Την επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης, με χρονικό ορίζοντα διετίας, δικαιούνται οι οικογένειες, που διέμεναν μόνιμα στην πληγείσα κατοικία, η οποία αποτελούσε την κύρια κατοικία τους και οι οποίες νοικιάζουν ή φιλοξενούνται, για την προσωρινή διαμονή τους, εφόσον δεν διαθέτουν κενή ή δευτερεύουσα κατοικία σε απόσταση μικρότερη των 25 χλμ. από την πληγείσα κατοικία, που να καλύπτει τις στεγαστικές τους ανάγκες.

Η επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης, που θα χορηγηθεί στους δικαιούχους ορίζεται στο ποσό των 300 ευρώ τον μήνα για μεμονωμένα άτομα, 350 ευρώ τον μήνα για οικογένειες 2 ατόμων, 400 ευρώ για οικογένειες 3 ατόμων, 450 ευρώ για οικογένειες 4 ατόμων και 500 ευρώ για οικογένειες περισσοτέρων ατόμων. Η επιδότηση ενοικίου, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό που αναγράφεται στην Απόδειξη Υποβολής Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας που αφορά στην μίσθωση της νέας κατοικίας.

Εάν η σεισμόπληκτη κατοικία ήταν ενοικιαζόμενη, απαιτείται η προσκόμιση της Απόδειξης Υποβολής Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) που αφορά στη μίσθωση της πληγείσας κατοικίας από τον αιτούντα. Το εν λόγω μισθωτήριο πρέπει να ήταν σε ισχύ την ημέρα του σεισμού. Για κάθε μέλος της οικογένειας, που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες ο αριθμός των μελών της οικογένειας, για τον υπολογισμό του ποσού της επιδότησης, θα προσαυξάνεται κατά 1 μέλος.

Για τις αιτήσεις επιδότησης που θα υποβληθούν πριν την έναρξη υποβολής στο ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2020, οι αιτούντες επιδότησης συγκατοίκησης θα προσκομίζουν τις αρχικές δηλώσεις Ε1 του φορολογικού έτους 2019 (για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 01.01.2019 έως και 31.12.2019), Ε2 του φορολογικού έτους 2019 και το τελευταίο υποβληθέν έντυπο Ε9 των φιλοξενούντων, από τα οποία να προκύπτει η ιδιοκτησία ή η μίσθωση της κατοικίας τους και το εμβαδόν της. Τα έντυπα αυτά θα υποβάλλονται, με αίτηση του δικαιούχου, κάθε χρόνο, για το χρονικό διάστημα χορήγησης
της επιδότησης.

Για τις αιτήσεις επιδότησης που θα υποβληθούν μετά την έναρξη υποβολής στο ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2020, απαιτείται η προσκόμιση των αρχικών δηλώσεων Ε1 του φορολογικού έτους 2020. Η επιδότηση χορηγείται ανά τρίμηνο. Η επιδότηση του πρώτου τριμήνου θα χορηγηθεί αμέσως μετά την έκδοση Απόφασης Δικαιούχου Επιδότησης. Ως ημερομηνία έναρξης της επιδότησης ορίζεται ή η ημερομηνία έναρξης της φιλοξενίας ή η ημερομηνία έναρξης της μίσθωσης που αναγράφεται στην Απόδειξη Υποβολής Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας και αφορά στη μίσθωση της νέας κατοικίας.
 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ