Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμοί στην Εύβοια: Αισθητοί και στην Αττική – Προειδοποιεί ο Γ. Παπαδόπουλος

seismos

Έντονη είναι η σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στην Εύβοια προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους και το ενδιαφέρον των σεισμολόγων που αξιολογούν τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.   

Λίγο πριν τις 10 το πρωί της Κυριακής (18/5) σεισμός 4,4 Ρίχτερ καταγράφτηκε στην Εύβοια ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική.  Η δόνηση είχε επίκεντρο στο 1 χιλιόμετρο ανατολικά του Προκοπίου Ευβοίας, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 15,7 χιλιόμετρα.

Λίγο αργότερα, ακολούθησε νέος σεισμός της τάξεως 3,3 Ρίχτερ.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε πως «χρειάζεται αξιολόγηση» των σεισμικών δονήσεων και δεν ισχύει το στερεότυπο πως «δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας», καθώς οι σεισμοί δείχνουν «τοπική διέγερση».

Η ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου:

«Ξύπνημα με 4,4 στη περιοχή Προκόπι μεταξύ κεντρικής και Β. Εύβοιας. Αρκετά αισθητός και στην Αττική. Προηγήθηκε 4,1 το βράδυ, και μερικοί μικρότεροι. Ας μην αρχίσουν ορισμένοι το στερεότυπο "δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας". Υπάρχει τοπική διέγερση η οποία χρειάζεται πολύ καλή αξιολόγηση βήμα προς βήμα. Και την αξιολόγηση την κάνουν οι σεισμολόγοι, όχι αυτοί που ασχολούνται με την αντισεισμική προστασία ή γενικά με τους φυσικούς κινδύνους χωρίς ειδίκευση στη σεισμολογία. Η αντισεισμική προστασία έπεται της αξιολόγησης».

 

Πηγή: Έθνος

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ