Περίπου ένας στους εννιά Ελληνες δεν μπορούν οικονομικά να έχουν ένα γεύμα με κρέας, ψάρι ή το ισοδύναμό τους κάθε δεύτερη ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.
Eιδικότερα, το 11,3% των Ελλήνων δεν είχαν τη δυνατότητα αυτή το 2024, ποσοστό ελαφρά υψηλότερο από το 2023 (10,9%). Για όσους βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας, με διαθέσιμο εισόδημα χαμηλότερο από το 60% του εθνικού διάμεσου εισοδήματος, το σχετικό ποσοστό ήταν τριπλάσιο (34,6%) αν και μειωμένο σε σχέση με το 2023 (38,2%).
Στην Ευρωπαϊκή Ενωση, το ποσοστό για το σύνολο του πληθυσμού ήταν 8,5% (έναντι 9,5% το 2023). Για τον πληθυσμό σε κίνδυνο φτώχειας ήταν 19,4% με αιχμή τη Σλοβακία (39,8%), τη Βουλγαρία (37,7%) και την Ουγγαρία (37,3%).
