Νέα
  • ΓΔ: 1435.19 -0.94%
  • Τζίρος: 133,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετακινήσεις εκτός νομού: Τα δύο σενάρια για το Πάσχα - Πότε επιτρέπονται

Lockdown: Οι έξι εξαιρέσεις για τις μετακινήσεις εκτός νομού
Πηγή: Eurokinissi

Με το βλέμμα στραμμένο στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, η επιτροπή των ειδικών προσπαθεί να αποφασίσει εάν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού κατα τη διάρκεια του Πάσχα

Το Πάσχα αρκετοί πολίτες συνηθίζουν να γιορτάζουν στα χωριά μαζί με τους συγγενείς τους, ωστόσο αυτό δημιουργεί έντονο προβληματισμό στους ειδικούς, καθώς ο εμβολιασμός ακόμα δεν έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε όλοι οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας να είναι ασφαλείς.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία, στις μεγάλες πόλεις της χώρας καταγράφονται περισσότερα κρούσματα, γεγονός που ανησυχεί για την εξάπλωση του ιού στις επαρχείες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, δύο είναι τα σενάρια τα οποία φαίνεται πως υπάρχουν στο τραπέζι: 

  1. Το ένα είναι να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού σε όσους μπορούν να αποδείξουν πως πηγαίνουν στα εξοχικά τους μέσω του Ε9.
  2.  Η άλλη περίπτωση που εξετάζεται είναι να επιτραπεί η μετακίνηση σε άτομα που έχουν κάνει και τις 2 δόσεις του εμβολίου, έχουν χαρτί που να το αποδεικνύει και έχει περάσει και το ασφαλές διάστημα που απαιτείται μετά την δεύτερη δόση.

Οπως και να 'χει, ακόμα κι αν αποφασιστεί η μετακίνηση εκτός νομού κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ο περιορισμός των ατόμων στο εσωτερικό των σπιτιών θα εξακολουθήσει να ισχύει και έλεγχοι θα γίνονται το διάστημα των εορτών.

Μετακίνηση εκτός νομού

Μέχρι στιγμής η μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται μόνο για τους εξής 9 λόγους:

  1. Μετακίνηση από και προς την εργασία ή κατά τη διάρκεια της εργασίας.
  2. Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό, κτηνίατρο ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).
  3. Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
  4. Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη
  5. Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς
  6. Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1
  7. Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν
  8. Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης, εφόσον απαιτείται ραντεβού σύμφωνα με την παρούσα.
  9. Μετακίνηση προς τον σκοπό συγκομιδής αγροτικών προϊόντων.
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ