Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψηφιακή Μέριμνα 2021: Μαθητές και φοιτητές επιλέγουν Public για καλό σκοπό

Πηγή: Pexels
Πηγή: Pexels

Η πανδημία άλλαξε ριζικά την καθημερινότητα χιλιάδων μαθητών, φοιτητών αλλά και εργαζόμενων, οι οποίοι κλήθηκαν να προσαρμοστούν σε μια νέα πραγματικότητα. Ειδικότερα, τα παιδιά έπρεπε να συνηθίσουν στην τηλεκπαίδευση, μια έννοια που προ κορονοϊού ήταν... άγνωστη.

Πλέον οι ανάγκες για τεχνολογικό εξοπλισμό έχουν αυξηθεί, ενώ λόγω των ειδικών συνθηκών το σπίτι μετατράπηκε σε σχολική αίθουσα... Τα Public, Νο1 προορισμός τεχνολογίας, στέκεται αρωγός χιλιάδων μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου αλλά και φοιτητών, προκειμένου να αναβαθμίσουν τα ψηφιακά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, με όφελος έως και 200 ευρώ, μέσω του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα 2021».

To πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα»

To πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» επιδοτεί την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού σε χιλιάδες νέους. Ενας ακόμα στόχος του προγράμματος είναι ο ταχύτερος ψηφιακός μετασχηματισμός όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, μέσα από την ευκαιρία που δημιουργεί η πανδημία. Μέσω της Ψηφιακής Μέριμνας θα χορηγηθεί σε δικαιούχους επιταγή (voucher) ύψους 200 ευρώ, η οποία μπορεί να εξαργυρωθεί για την απόκτηση desktop, laptop ή tablet. Η αγορά μπορεί να ξεπερνά αυτό το ποσό, με το voucher να καλύπτει μέχρι 200 ευρώ του συνολικού ποσού. Το voucher θα μπορεί να εξαργυρωθεί τόσο σε φυσικά καταστήματα (εφόσον λειτουργούν) όσο και online. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος φτάνει τα 112 εκατ. ευρώ.

Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Δικαιούχοι είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα με σκοπό την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop)

Οσον αφορά τα κριτήρια:

  • Για οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, μεικτά εισοδήματα έως 12.000 ευρώ.
  • Για οικογένεια με ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 10.500 ευρώ.
  • Για οικογένεια με ένα γονιό κι ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 9.000 ευρώ.

Οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές δεν θα χρειαστεί να στείλουν αίτηση για να λάβουν το σχετικό voucher ευρώ για την αγορά του τεχνολογικού εξοπλισμού.

Πώς εξαργυρώνετε το κουπόνι

Η διαδικασία ώστε οι δικαιούχοι να αποκτήσουν το tablet, το laptop, ή το desktop που τους αναλογεί είναι απλή: Λαμβάνουν ένα κουπόνι ύψους έως και 200 ευρώ, το οποίο μπορούν να εξαργυρώσουν τόσο στα φυσικά καταστήματα Public, όσο και online στο public.gr, για την απόκτηση τεχνολογικού εξοπλισμού. Η αγορά μπορεί να ξεπερνά το ποσό της αξίας που καλύπτει το κουπόνι, με τη συμπλήρωση του ποσού από τον δικαιούχο.

Υποβολή αιτήσεων

Οι αιτούντες εισέρχονται στην πλατφόρμα του προγράμματος χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς του Τaxisnet και συμπληρώνουν τα στοιχεία που τους ζητούνται.

Για τον Α’ Κύκλο, ζητούνται:

  • ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) του αιτούντος,
  • η δήλωση της βαθμίδας φοίτησης των τέκνων προς όφελος των οποίων γίνεται η αίτηση,
  • κάποια στοιχεία σχετικά με τη φοίτηση των ωφελούμενων τέκνων (όπως ο αριθμός σχολικού μητρώου για τους μαθητές),
  • και η επαλήθευση του προσωπικού κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα σταλούν οι κωδικοί των επιταγών με την επιτυχή ολοκλήρωση της αίτησης.

Οι έλεγχοι επιλεξιμότητας γίνονται κυρίως με αυτοματοποιημένο τρόπο, μέσω διασταύρωσης πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του δημοσίου, αποφεύγοντας έτσι μια χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία ελέγχου δικαιολογητικών για εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις.

Σε περίπτωση που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν κάποια από τα στοιχεία ηλεκτρονικά, απαιτείται η υποβολή δικαιολογητικών. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου έως και την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.

Μόλις η αίτησή τους εγκριθεί, οι δικαιούχοι λαμβάνουν την επιταγή ή τις επιταγές τους μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος, καθώς και με SMS στο κινητό τηλέφωνο το οποίο δήλωσαν στην αίτησή τους. Οι επιταγές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις 12 Απριλίου έως και τις 30 Ιουλίου για την αγορά εγκεκριμένου τεχνολογικού εξοπλισμού της επιλογής των δικαιούχων, από εγκεκριμένο προμηθευτή της επιλογής τους.

Τα Μητρώα Εγκεκριμένων Προμηθευτών και Εγκεκριμένου Εξοπλισμού θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του προγράμματος τις προσεχείς ημέρες και θα ενημερώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις επιταγές είτε για την κάλυψη του συνολικού κόστους του εξοπλισμού της επιλογής τους, είτε για την κάλυψη μέρους του συνολικού κόστους, εφόσον αυτό ξεπερνά την αξία των διαθέσιμων επιταγών. Οι οικογένειες με περισσότερα από ένα ωφελούμενα τέκνα μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως και τρεις επιταγές για την αγορά μίας μοναδικής συσκευής, εφόσον το επιθυμούν.

Πώς να επιλέξετε την κατάλληλη συσκευή; Tablet, Laptop ή desktop; 

Για τις ώρες που τα παιδιά χρειάζονται άνεση για τις ασκήσεις και τις εργασίες τους, η μεγαλύτερη οθόνη ενός laptop ή desktop είναι σημαντικό πλεονέκτημα. Ετσι εντοπίζουν πιο εύκολα τις πληροφορίες που χρειάζονται ενώ παράλληλα μπορούν να έχουν πολλά προγράμματα ανοιχτά σε έναν υπολογιστή. Επιπλέον, όταν έχουν να γράψουν εργασίες, η ύπαρξη φυσικού πληκτρολογίου κάνει τη χρήση υπολογιστή πολύ πιο βολική για αυτή την περίσταση.

Στην περίπτωση του laptop έχεις σχεδόν όλα τα πλεονεκτήματα ενός tablet, όπως φορητότητα και ενσωματωμένη webcam, μαζί με τα πλεονεκτήματα ενός PC, όπως μεγάλη οθόνη και κανονικό πληκτρολόγιο. Ο σταθερός υπολογιστής, αντίθετα, δεν μεταφέρεται, έχει όμως κι αυτός τα προτερήματά του. Τα κυριότερα από αυτά είναι η επισκευασιμότητα και η αναβαθμισιμότητά του. Το desktop συνδυάζεται, επίσης, και με μεγαλύτερη οθόνη, κάτι που κάνει πιο εύκολο το multitasking και μπορεί να φανεί χρήσιμο στα παιδιά την ώρα του μαθήματος. Αν καταλήξεις τελικά σε σταθερό υπολογιστή, μην ξεχάσεις τη webcam, η οποία είναι απαραίτητη για online μαθήματα και δεν είναι μέρος του έτοιμου συστήματος.

Οσον αφορά τα tablet, θα πρέπει να επιλέξετε μία συσκευή που εκτός από ελαφριά πρέπει παράλληλα να είναι και εξαιρετικά ανθεκτική και στιβαρή. Μελετήστε προσεκτικά τα υλικά από τα οποία αποτελείται, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η προστατευτική θήκη. Η οθόνη του tablet που θα επιλέξετε θα πρέπει τουλάχιστον να προσεγγίζει τις 10 ίντσες, καθώς έτσι θα είναι πιο ξεκούραστη και άνετη στη χρήση. Μεγάλη βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί στην αυτονομία του υποψήφιου προς αγορά tablet, το οποίο θα πρέπει να είναι σε θέση να αντέξει την πολύωρη χρήση.

Με κάθε αγορά το Public υποστηρίζει το πρόγραμμα «ΔΕΣΜΟΣ για τα σχολεία»

Το Public, #1 προορισμός τεχνολογίας, στηρίζει δυναμικά το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα 2021, που βοηθά χιλιάδες μαθητές και φοιτητές να αναβαθμίσουν τον τεχνολογικό τους εξοπλισμό σε desktop, laptop ή tablet, με όφελος έως και 200 ευρώ.

Σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΔΕΣΜΟΣ», το Public ενισχύει το θετικό αποτύπωμα της ενέργειας: Με τις αγορές τεχνολογικού εξοπλισμού και τη χρήση του κουπονιού της Ψηφιακής Μέριμνας, το Public στηρίζει το πρόγραμμα «Δεσμός για τα Σχολεία» και εξοπλίζει τις αίθουσες πληροφορικής σε σχολεία της Ελλάδας.

Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις, μπορούν να μπουν σήμερα στο site digital-access.gov.gr, να συμπληρώσουν την αίτηση και να λάβουν το κουπόνι. Αγοράζοντας το προϊόν της επιλογής τους από το Public και χρησιμοποιώντας το κουπόνι της Ψηφιακής Μέριμνας, συνεισφέρουν στην προσπάθεια μας για την ενίσχυση της προσβασιμότητας των μαθητών στην τεχνολογία  μέσω του ΜΚΣ Δεσμός.

Ο ΔΕΣΜΟΣ είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που λειτουργεί ως αποτελεσματικός και αξιόπιστος συνδετικός κρίκος για την κοινωνική προσφορά στην Ελλάδα. Ένας από τους 4 πυλώνες δράσης αφορά στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Το πρόγραμμα «Δεσμός για τα Σχολεία» έχει σαν στόχο την υποστήριξη σχολείων, σε απομακρυσμένες και υποβαθμισμένες περιοχές, ώστε να βελτιώσουν τις συνθήκες μάθησης με εξοπλισμό, εκπαιδευτικό υλικό και έργα υποδομής. 6 χρόνια, 63 περιοχές, 12.000 μαθητές, 116 σχολεία.

Μάθε περισσότερα στο www.desmos.org

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ