Μετά από τρεις ημέρες διαδικασίας ενώπιον του εντεταλμένου Ευρωπαίου Ανακριτή, ολοκληρώθηκαν οι απολογίες και των 37 κατηγορουμένων που εμπλέκονται στην υπόθεση των παράνομων επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, για την οποία φέρονται να είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση.
Οι απολογίες ξεκίνησαν την Παρασκευή, με τους πρώτους 12 κατηγορούμενους, και συνεχίστηκαν το Σάββατο και την Κυριακή, για να ολοκληρωθούν σήμερα. Η τελευταία απολογία δόθηκε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου νοσηλεύεται ο 37ος κατηγορούμενος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά τις εξηγήσεις του προς τον Ανακριτή και τον Εισαγγελέα.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, 13 κατηγορούμενοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ μια γυναίκα, πρώην σύζυγος του αρχηγού της οργάνωσης, τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι». Οι υπόλοιποι 23 κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Οι κατηγορίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
Για την υπόθεση που αποτελεί σκέλος της μεγάλης έρευνας που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τρία κακουργήματα και ένα πλημμέλημα, που αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης σχετικής με επιχορηγήσεις, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.