Νέα
  • ΓΔ: 1435.19 -0.94%
  • Τζίρος: 133,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ανάρτηση Μητσοτάκη για τη δωρεά δύο αεροσκαφών στο ΕΚΑΒ αξίας 16 εκατ. ευρώ από το ΙΣΝ

Tην Τετάρτη 14 Απριλίου, προσγειώθηκαν στην Ελλάδα δύο αεροσκάφη Beechcraft King Air 350, δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με στόχο την ενίσχυση της δυναμικότητας και αποτελεσματικότητας των αεροδιακομιδών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

H συγκεκριμένη δωρεά, ύψους 16 εκατ. ευρώ, εντάσσεται στην Πρωτοβουλία του ΙΣΝ για την Υγεία, συνολικού ύψους άνω των 500 εκατ. δολαρίων, διασφαλίζονται τις ιδανικές συνθήκες για την άμεση και ασφαλή αεροδιακομιδή ασθενών και τραυματιών από απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα προς κεντρικά σημεία της χώρας και την Ευρώπη.

«Δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενισχύουν και αναβαθμίζουν τις δυνατότητες αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, για την ασφαλή και γρήγορη διακομιδή ασθενών από απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Ευχαριστούμε το ΙΣΝ γι' αυτή την σημαντική πρωτοβουλία», αναφέρει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο twitter.

O πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος, δήλωσε: «Mέσω της δωρεάς για την ενίσχυση των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία, προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του υγειονομικού αποκλεισμού και να ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της χώρας που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές και μακριά από κρίσιμες υπηρεσίες υγείας. Τα νέα υπερσύγχρονα πτητικά μέσα επιτρέπουν την έγκαιρη και άμεση μεταφορά όσων έχουν ανάγκη σε κεντρικές υγειονομικές δομές, ενώ παράλληλα παρέχουν στο προσωπικό του ΕΚΑΒ την αναγκαία υποδομή ώστε να επιτελέσει με ασφάλεια το έργο του».

Νωρίτερα στις 3 Μαρτίου, 2021, στο πλαίσιο της δωρεάς του ΙΣΝ, είχε προηγηθεί η παραλαβή δύο ελικοπτέρων Augusta Westland 109 Trekker.

Tα αεροσκάφη Beechcraft King Air 350 είναι εξοπλισμένα με τα πλέον σύγχρονα όργανα αεροναυτιλίας. Την υγειονομική διασκευή της καμπίνας των δύο νέων αεροσκαφών ανέλαβε μία από τις πιο αναγνωρισμένες εταιρείες παγκοσμίως, η οποία εξειδικεύεται αποκλειστικά στο αντικείμενο. Τα αεροσκάφη προσφέρουν τη δυνατότητα αεροδιακομιδής δύο ασθενών ταυτόχρονα, ενώ διαθέτουν ειδικό μηχανισμό ανύψωσης των φορείων, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζεται η άνετη είσοδος και έξοδος ασθενών και τραυματιών. Επιπλέον, τα αεροσκάφη περιλαμβάνουν υποδομή μεταφοράς θερμοκοιτίδας για τη διακομιδή νεογνών, καθώς και θάλαμο αρνητικής πίεσης (κάψουλα), ο οποίος χρησιμοποιείται για τη μεταφορά ατόμων με μολυσματικές ασθένειες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Πρωτοβουλία του ΙΣΝ για την Υγεία περιλαμβάνει το σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό τριών νέων νοσοκομείων στην Κομοτηνή, τη Σπάρτη και τη Θεσσαλονίκη, την προμήθεια ειδικού ιατρικού εξοπλισμού (PET - Τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων) σε τέσσερα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας, την ενίσχυση του νοσηλευτικού τομέα, μέσω της προμήθειας εξοπλισμού, την κάλυψη εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων και τη χορήγηση υποτροφιών στο Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στις Νοσηλευτικές Μονάδες του Νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός», εκπαιδευτικά προγράμματα για την πρόληψη των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και την αντιμετώπιση του τραύματος (ATCN, PHTLS, ATLS, APLS), δράσεις για την ενίσχυση της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων, την ενίσχυση των υποδομών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου "Αττικόν”, καθώς και την προμήθεια εξοπλισμού για τις κλινικές και τα εργαστήρια της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ