Νέα
  • ΓΔ: 907.08 +0.84%
  • Τζίρος: 79,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΥ: Ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο

Τεστ για κορονοϊό / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Καμπανάκι για την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού παγκοσμίως, ο οποίος πλησιάζει το υψηλότερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας, χτύπησε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

«Σε όλο τον κόσμο, τα κρούσματα και οι θάνατοι συνεχίζουν να αυξάνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς», είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus, σε συνέντευξή Τύπου που έδωσε.

«Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός των νέων εβδομαδιαίων κρουσμάτων σχεδόν διπλασιάστηκε τους δύο τελευταίους μήνες και πλησιάζει το υψηλότερο επίπεδο κρουσμάτων που έχουμε δει έως τώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας», πρόσθεσε.

«Κάποιες χώρες που είχαν αποφύγει προηγουμένως μία εκτεταμένη μετάδοση του ιού αντιμετωπίζουν τώρα μεγάλες αυξήσεις των κρουσμάτων», είπε ο Tedros, αναφέροντας ως παράδειγμα τη Νέα Γουινέα.

Ο Tedros είπε ότι ο ΠΟΥ θα συνεχίσει να αξιολογεί την εξέλιξη της κρίσης του κορονοϊού και «να προσαρμόζει ανάλογα τις συμβουλές του».

«Σε παγκόσμιο επίπεδο, το μήνυμά μας σε όλους τους ανθρώπους σε όλες τις χώρες παραμένει το ίδιο. Ολοι πρέπει να παίξουμε έναν ρόλο για να τελειώσει η πανδημία», τόνισε.

Εως σήμερα έχουν καταγραφεί πάνω από 139 εκατομμύρια κρούσματα COVID παγκοσμίως και 2,9 εκατομμύρια θάνατοι, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ