Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΜΑ: Πιθανή σύνδεση του εμβολίου Johnson & Johnson με πολύ σπάνιες θρομβώσεις

Πηγή: Associated Press

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η Επιτροπή Ασφάλειας του EMA (PRAC) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια «προειδοποίηση σχετικά με ασυνήθιστους θρόμβους αίματος, με χαμηλά αιμοπετάλια» θα πρέπει να προστεθεί στις προειδοποιήσεις του προϊόντος της Janssen (Johnson & Johnson). Η PRAC κατέληξε, επίσης, στο συμπέρασμα ότι αυτά τα συμβάντα πρέπει να αναφέρονται ως «πολύ σπάνιες παρενέργειες» του εμβολίου.

Η ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα φάρμακα, κατά την αξιολόγηση των τελευταίων πληροφοριών για το εμβόλιο της Johnson & Johnson, κάνει λόγο για "πιθανή συσχέτιση” του εμβολίου Janssen με πολύ σπάνια περιστατικά θρομβοεμβολικών επεισοδίων.

Παρ΄ όλα αυτά, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων τονίζει ότι συνολικά τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων που ενέχει. 

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο EMA, η επιτροπή ασφάλειας φαρμάκων του Οργανισμού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στις πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο Janssen κατά του κορονοϊού της Johnson & Johnson θα πρέπει να προστεθεί μια προειδοποίηση για την εμφάνιση ασυνήθιστων θρόμβων με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων και θα πρέπει τέτοια συμβάντα να συμπεριληφθούν ως πολύ σπάνια παρενέργεια του εμβολίου.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ