Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσιόδρας: Πότε θα μπορούμε να βγάλουμε τις μάσκες

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας / Πηγή: Eurokinissi
Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας / Πηγή: Eurokinissi

Στα οφέλη των εμβολίων κατά του κορονοϊού και στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας, αναφέρθηκε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας σε ημερίδα του ΕΚΠΑ μαζί με τον καθηγητή Νίκο Σύψα, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, τους εμβολιασμούς και τα μέτρα.

Ο κ. Σύψας αναφέρθηκε σε στοιχεία του δείκτη μεταδοτικότητας Rt σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα. Στην Αθήνα, συγκεκριμένα είναι στο 0,95, κάτι αρκετά ενθαρρυντικό. Στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα είναι λίγο πάνω από το 1. Σε περίπτωση που ο δείκτης RT παραμείνει κάτω από το 1, οι διασωληνωμένοι τον Ιούνιο αναμένεται να πέσουν στους 400.

Ο κ. Τσιόδρας ανέπτυξε τα οφέλη των εμβολίων, τα οποία είναι πολύ περισσότερα από τις παρενέργειες και αναφερόμενος στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας, τόνισε πως όταν δύο άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις είναι πολύ χαμηλά τα επίπεδα κινδύνου για σοβαρή νόσηση.

Τις επόμενες μέρες η επιτροπή των ειδικών θα συζητήσει για τα μέτρα και το ενδεχόμενο χαλάρωσής τους. Υπάρχει το ενδεχόμενο να επιτραπεί στους εμβολιασμένους να μην φορούν μάσκες.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ