Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

iRantevou: Η νέα εφαρμογή για ηλεκτρονικά ραντεβού με το δημόσιο

Πηγή: rantevou.ypes.gr
Πηγή: rantevou.ypes.gr

Με το βλέμμα στραμμένο στην κρατική ψηφιοποίηση εγκαινιάστηκε η Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού (iRantevou) του υπουργείου Εσωτερικών. Η εν λόγω εφαρμογή σχεδόν αντικαθιστά την αυτοπρόσωπη επικοινωνία του πολίτη με τους αρμόδιους υπαλλήλων των Δημόσιων Υπηρεσιών.

Ειδικότερα ο εκάστοτε πολίτης θα μπορεί να αναζητεί τις Δημόσιες Υπηρεσίες και να κλείνει ραντεβού, όπου επιθυμεί, ενώ θα μπορεί επίσης να ενημερώνεται για τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Σημειώνεται ότι η εφαρμογή δίνει επιπλέον την επιλογή ακύρωσης ή μετάθεσης των ραντεβού.

Την ανακοίνωση για το λανσάρισμα του iRantevou πραγματοποίησε ο υπ. Εσωτερικών, Μ. Βορίδης

Η πρωτοποριακή αυτή εφαρμογή που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική διεύθυνση rantevou.ypes.gr κάνει την αυτοπρόσωπη επικοινωνία του πολίτη με τους αρμόδιους υπαλλήλους των Υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών πιο απλή.

Συγκεκριμένα, ο πολίτης μπορεί να αναζητήσει την Υπηρεσία για την οποία επιθυμεί να κλείσει ραντεβού, να ενημερωθεί για τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να έχει μαζί του και να επιλέξει την ημέρα και ώρα που τον εξυπηρετεί. Επίσης, μπορεί να ακυρώσει ή να μεταθέσει το ραντεβού του σε προσφορότερο χρόνο.

Στην παρούσα φάση έχουν ενταχθεί στην πλατφόρμα οι Υπηρεσίες του Ειδικού Ληξιαρχείου που αποτελούν υπηρεσίες αιχμής, ενώ για όσους δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ηλεκτρονικά, δίνεται η δυνατότητα να κλείνουν τo ραντεβού τους τηλεφωνικώς καλώντας στη γραμμή εξυπηρέτησης 2131522522 (Από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 πμ έως 13:00 μμ).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ