Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Αδειοδοτήθηκε το υδατοδρόμιο Ρεθύμνου

Μετά το Βόλο και το Ρέθυμνο μπαίνει επίσημα στον χάρτη του δικτύου των υδατοδρομίων της χώρας μας μετά την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της κοινής υπουργικής απόφασης, με την οποία χορηγείται στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου. Ο νομός Ρεθύμνου ήταν ο πρώτος νομός της Κρήτης, που είχε από παλιά εγκεκριμένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και μελέτη θορύβου, καταθέτοντας στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τον Μάρτιο του 2020 έναν ώριμο τεχνικό φάκελο αδειοδότησης.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται ότι θα δώσει περαιτέρω τουριστική ώθηση στην περιοχή δημιουργώντας ευρύτερες προοπτικές ανάπτυξης καθώς το Ρέθυμνο δε διαθέτει αεροδρόμιο δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας. Το αμέσως προσεχές διάστημα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου, που θα εισπράττει τέλη χρήσης, θα προχωρήσει στην προκήρυξη του διαγωνισμού, έχοντας ήδη επεξεργαστεί τους όρους του, στον οποίο θα προβλέπονται οι υποδομές και ο τεχνικός εξοπλισμός του υδατοδρομίου ώστε να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη λειτουργία του οι εταιρείες του κλάδου. Στους πρωταρχικούς στόχος των τοπικών αρχών, όταν θα ξεκινήσει η λειτουργία του υδατοδρομίου εντός του εμπορικού λιμένα, είναι η άμεση διασύνδεσή του με την Σαντορίνη και την Πύλο ώστε το Ρέθυμνο να συνδεθεί με τις Κυκλάδες και την ηπειρωτική Ελλάδα.

Οι αδειοδοτήσεις των υδατοδρομίων Βόλου και Ρεθύμνου αποτελούν την αρχή ενός φιλόδοξου σχεδιασμού, που περιλαμβάνει την λειτουργία 150 υδατοδρομίων στην χώρα μας σε βάθος 5ετίας συνιστώντας το μεγαλύτερο δίκτυο σε όλη την Ευρώπη. Στο τέλος της διαδρομής αυτής και σε πλήρη ανάπτυξη το δίκτυο υδατοδρομίων αναμένεται να έχουν δημιουργηθεί 2.000 άμεσες και 5.000 έμμεσες θέσεις εργασίας συνεισφέροντας περισσότερα από 1 δις. ευρώ στην ελληνική οικονομία. Η επιτυχής υλοποίηση του εγχειρήματος θα συμβάλει στην αναβάθμιση των υποδομών των νησιών, στην τουριστική ανάπτυξη τους και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους. Στο επιχειρηματικό πλάνο προβλέπονται επενδύσεις άνω των 300 εκατ. ευρώ στα επόμενα 5 χρόνια, που αφορούν στην κατασκευή των υποδομών των υδατοδρομίων, στην αγορά τουλάχιστον 20 αεροσκαφών και στη δημιουργία σχολής εκπαίδευσης πιλότων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ