Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παπαθανάσης για self test: Αποκλειστικά στα φαρμακεία η διάθεσή τους

self test
Πηγή: Eurokinissi

«Για τα self test κάναμε μια συμφωνία τον Απρίλιο να προσφέρουμε αυτήν την υπηρεσία, για να συμβάλλουμε στο άνοιγμα της αγοράς. Δόθηκε και παράταση για 10 ημέρες, προκειμένου να προμηθευτούν όλοι οι συμπολίτες μας τα δωρεάν self test για τον Ιούνιο. Αυτό τελείωσε τώρα», ανέφερε ο Θανάσης Παπαθανάσης, μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Όπως ανέφερε, υπάρχει αυξημένος φόρτος στα φαρμακεία επί μακρόν, τα οποία ωστόσο παραμένουν ο αποκλειστικός χώρος διάθεσης των self test, σημειώνοντας ότι «η πλάτη που έχουμε βάλει όλο αυτό το διάστημα, δεν αφήνει περιθώριο για να μιλάμε για άλλο δίκτυο διανομής. Αποκλειστικά από τα φαρμακεία γίνεται η διανομή τους, διότι είναι και ευαίσθητα ιατροτεχνολογικά προϊόντα. Τα self test διανέμονται μόνο από τα φαρμακεία, σύμφωνα και με την οδηγία του ΕΟΔΥ. Παράλληλα, από την αρχή των εμβολιασμών κλείνουμε και ραντεβού για εμβολιασμούς, μέσω των φαρμακείων έχει κλειστεί το 80% των εμβολίων», δήλωσε στον ΑΝΤ1. 

«Η πολιτική ηγεσία έχει ένα άλλο σχέδιο για τον Ιούλιο, οπότε θα έχει προχωρήσει και το σχέδιο εμβολιασμού. Εάν έρθει η Κυβέρνηση και μας πει ότι υπάρχει ένα άλλο πρόγραμμα που είναι οργανωμένο σε όλη την χώρα και εφόσον μπορούν οι φαρμακοποιοί να συνδράμουν, παράλληλα με την εξυπηρέτηση των πελατών που ζητούν τα φάρμακα τους», είπε ο κ. Παπαθανάσης, καταλήγοντας ότι το ζήτημα δεν αφορά την οικονομική αποζημίωση τους και αναφέροντας ότι «δεν θα αρνηθούμε την διάθεση self test σε ορισμένο αριθμό πολιτών, αρκεί να γίνεται βάσει οργανωμένου σχεδίου και να μπορούν τα φαρμακεία να ανταπεξέλθουν».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ