Νέα
  • ΓΔ: 888.26 +0.62%
  • Τζίρος: 65,47 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

AstraZeneca: Σταματά για τους κάτω των 60 - Ανοίγουν τα ραντεβού για τους 18-24 ετών

Πηγή: Eurokinissi

Την εισήγηση για εμβολιασμό με AstraZeneca μόνο για τους πολίτες άνω των 60 ετών, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Για τα άτομα που έχουν ήδη εμβολιαστεί με το AstraZeneca στην 1η δόση, υπάρχει σύσταση να γίνει με το ίδιο σκεύασμα η 2η δόση, καθώς -όπως είπε- ο κίνδυνος για παρενέργειες είναι εξαιρετικά σπάνιος στη δεύτερη δόση.

Η σύσταση αυτή μπορεί να αλλάξει και να προτιμηθεί ένα άλλο εμβόλιο μόνο σε περιπτώσεις εμφάνισης συμπτωμάτων θρομβώσεων σε άτομα που έχουν κάνει την πρώτη δόση.

►AstraZeneca: Τι θα γίνει με όσους έχουν κλείσει ραντεβού ή έχουν λάβει την πρώτη δόση

Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 18-24

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, ανοίγει η πλατφόρμα για ακόμα δύο εμβόλια κατά του κορονοϊού για τις ηλικίες 18 έως 24 ετών, όπως ανακοίνωσε ο Μ. Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ειδικότερα, οι νέοι από 18 έως 24 ετών θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους για όλα τα εμβόλια Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson. 

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία των ραντεβού στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr για την ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών και με τα 3 διαθέσιμα εμβόλια.

Η κ. Θεοδωρίδου στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας τόνισε πως δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των παιδιών και πως δεν θα υπάρχουν κυρώσεις παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε επίσης πως έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 6,9 εκατ. εμβολιασμοί και το 40,5% έχει ήδη εμβολιαστεί με μια δόση, ενώ το 27% και με τις δύο. Πρόσθεσε επίσης ότι μέχρι και τον Αύγουστο «αναμένεται να λάβουμε 4.800.070 δόσεις Pfizer». 

Ραντεβού για το εμβόλιο

Οι πολίτες μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους για τον εμβολιασμό με τρεις τρόπους.

  1. Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr
  2. Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).
  3. Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.

Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κλπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.

Την ημέρα του εμβολιασμού

Την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού, ο πολίτης μεριμνά για την έγκαιρη προσέλευσή του στο Εμβολιαστικό Κέντρο (τουλάχιστον 15’ πριν από την ώρα του ραντεβού), με στόχο να διευκολυνθεί η ομαλή ροή της διαδικασίας εμβολιασμού και να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις.

Σημειώνεται ότι, την ημέρα του ραντεβού, ο πολίτης οφείλει:

  • Να φέρει την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων του.
  • Να γνωρίζει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού του.
  • Επιπλέον, να φέρει τον κωδικό QR, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail).
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ