Νέα
  • ΓΔ: 1422.22 +0.33%
  • Τζίρος: 34,47 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

AstraZeneca: Τι συνιστούν επιστήμονες σε πολίτες που έχουν κάνει την πρώτη δόση

AstraZeneca / Πηγή: AP
AstraZeneca / Πηγή: AP

Τη σύγχυση και την ανησυχία που προκλήθηκε μετά τη σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμών για μη χορήγηση του εμβολίου της AstraZenaca κατά του κορονοϊού στους κάτω των 60 ετών, διαπίστωσαν ο Νίκος Καπραβέλος διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου και ο Γιώργος Παυλάκης ερευνητής στις ΗΠΑ.

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι είναι επιτακτικό να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί για να αποτραπεί ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας και συνεπώς όσοι δεν πείθονται να κάνουν την δεύτερη δόση του AstraZeneca θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν όποιο εμβόλιο επιθυμούν.

«Προέχει να χτίσουμε ένα τείχος ανοσίας για το τέταρτο κύμα. Όλα τα δεδομένα λένε ότι στο τρίτο (κύμα της πανδημίας) δεν είχαμε κανέναν εμβολιασμένο μέσα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», σημείωσε στον Σκάι, ο κ. Καπραβέλος.

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλάκης χαρακτήρισε απαράδεκτη τη σύγχυση που έχει προκύψει με τα εμβόλια και επεσήμανε ότι όλα τα σκευάσματα είναι εξαιρετικά ασφαλή και αποτελεσματικά.

Συνέστησε σε όσους πολίτες έχουν κάνει την πρώτη δόση AstraZeneca να κάνουν και τη δεύτερη με το ίδιο σκεύασμα, λέγοντας ότι αν υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί το σπάνιο σύνδρομο θα εκδηλωθεί στην πρώτη δόση. 

«Η δεύτερη δόση είναι πολύ, πολύ, πολύ πιο ασφαλής από την πρώτη, που είναι ασφαλής», σημείωσε ο κ. Παυλάκης.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι δεν τον φοβίζει η ανάμειξη εμβολίων και ειδικά των συγκεκριμένων εμβολίων κατά του κορονοϊού. Ειδικά για όσους αισθάνονται «προδομένοι» και «ξεκρέμαστοι» μετά τη νέα σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμών, είπε ότι θα μπορούσε να τους δοθεί μεγαλύτερη ευελιξία.
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ