Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάρτα Ελευθερίας: Κλείστηκαν 18.000 ραντεβού σε λίγες ώρες

Θετική ήταν η ανταπόκριση των νέων ηλικίας 18-25 ετών στην «Κάρτα Ελευθερίας», που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, χθες κλείστηκαν 18.000 ραντεβού για εμβολιασμό από νέους της ηλικιακής αυτής κατηγορίας ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κλειστεί 8.000 - 9.000 ραντεβού, οπότε μιλάμε για διπλασιασμό.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν πως ήταν η πρώτη ημέρα και είναι νωρίς για μια σαφή εικόνα, ωστόσο, δεν παύει να είναι μια θετική ανταπόκριση.

«Η πρωτοβουλία πέρασε καλά στην ηλικιακή αυτή ομάδα και το voucher θα ενισχύσει και τομείς που είχαν πληγεί», προσθέτουν οι ίδιες πηγές. 

Ποιους αφορά

Περαιτέρω εξειδίκευση της κυβερνητικής πρωτοβουλίας έκαναν οι υπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιώργος Γιατρομανωλάκης. Την όλη εκδήλωση συντόνισε ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος.

Η προπληρωμένη κάρτα θα αφορά τους νέους που είτε εμβολιάστηκαν είτε θα εμβολιαστούν και έχουν γεννηθεί από το 1996 έως το 2003.  Το freedom pass των 150 ευρώ θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του smartphone, αλλά θα έχει για όποιον το επιθυμεί και φυσική μορφή. Αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου, αν και θα γίνει προσπάθεια να τεθεί σε ισχύ από το δεύτερο (10ήμερο).

Η διαδικασία θα είναι εξαιρετικά απλή και θα υλοποιείται με το ΑΜΚΑ του κάθε νέου μέσα από το gov.gr, Μα ημέρα μετά την αίτηση η κάρτα και το ποσό θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι. Τα χρήματα θα αφαιρούνται από την κάρτα με την κάθε χρήση της αφού θα λειτουργεί σαν κάρτα πόντων.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ