Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρεβεγιόν με sms στο 13033 και κλειστούς δρόμους: Ολο το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Ρεβεγιόν / Πηγή: Pixabay
Ρεβεγιόν / Πηγή: Pixabay

Η συμπεριφορά των Χριστουγέννων  θα κρίνει και τα μέτρα της Πρωτοχρονιάς. Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, για τις μετακινήσεις για το ρεβεγιόν εν μέσω lockdown οι πολίτες θα στέλνουν sms στο 13033 με τον κωδικό 6.

Υπενθυμίζεται ότι δεν επιτρέπονται πάνω από εννέα άτομα στο εορταστικό οικογενειακό τραπέζι, στο οποίο δεν μπορούν να καθίσουν περισσότερες από δύο οικογένειες. Μάλιστα, το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας ισχύει κανονικά και κατά την περίοδο των εορτών από τις 10 το βράδυ έως και τις 5 το πρωί. Όπως δε, τόνισε ο κ. Πέτσας στον ΑΝΤ1, «με εξαίρεση τους εργαζόμενους, όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 την παραμονή των Χριστουγέννων θα τον σταματήσει η Αστυνομία».

Σύμφωνα με το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., κατά την παραμονή κι ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι με πολλά αστυνομικά μπλόκα σε κεντρικούς οδικούς άξονες.

Όσο για τον κωδικό 6 στο sms στο 13033 ισχύει μόνο για την παραμονή και ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Επίσης, ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν αποκλείει να προχωρήσει σε πιο σκληρά μέτρα για την Πρωτοχρονιά, αν τα Χριστούγεννα διαπιστωθούν πολλές παραβάσεις.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα τοπικά lockdown σε περίπτωση που  ο κορoνοϊός «ξεφύγει ξανά». Όσον αφορά τις περιοχές αυξημένου ιικού φορτίου και τη πιθανότητα άρσης του lockdown, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι  μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021 θα ακολουθηθούν τα γενικά μέτρα και αργότερα θα εξεταστεί η φάση της σταδιακής απελευθέρωσης  για ορισμένες γεωγραφικές περιοχές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Καμπανάκι για τις γιορτές, έκρουσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη η οποία επανέλαβε πως η ενδοοικογενειακή μετάδοση προκαλεί ανησυχία υπογραμμίζοντας ότι «το όριο των εννέα ατόμων για τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια είχε ανακοινωθεί πριν ένα μήνα» τότε που – όπως είπε – «πιστεύαμε ότι θα είχαμε μεγαλύτερη μείωση κρουσμάτων, αλλά δεν συνέβη».

Η ίδια δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown. «Αν χρειαστεί θα πάρουμε περισσότερα μέτρα, όπως επέκταση του lockdown, γιατί έχουμε μεγάλη αύξηση του ιϊκού φορτίου και δεν παρατηρείται μόνο στην Αττική και στη Μακεδονία. Είναι νωρίς να πούμε αν θα ανοίξουμε στις 7 Ιανουαρίου»

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ