Νέα
  • ΓΔ: 873.1 -1.56%
  • Τζίρος: 94,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τρεις διαγωνισμοί το 2022 για επεκτάσεις της Αττικής Οδού - Ποιες διαδρομές αφορούν

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ
Πηγή: Eurokinissi

Την επόμενη χρονιά, το 2022, θα είναι έτοιμη η Κυβέρνηση να ανακοινώσει τους διαγωνισμούς για τις τρεις επεκτάσεις της Αττικής Οδού προς Λεωφόρο Βουλιαγμένης, προς Λαύριο και προς Ραφήνα δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

Όπως διευκρίνισε, σήμερα στον Σκάι 100,3, και τα τρία αυτά σημαντικά έργα -που μαζί με τις επεκτάσεις του Μετρό θα αλλάξουν την εικόνα της Αττικής - βρίσκονται αυτήν την περίοδο  στην φάση της μελέτης αλλά και της χρηματοοικονομικής διασφάλισης.

Οι επεκτάσεις προς Λαύριο και Ραφήνα περιλαμβάνουν και επεκτάσεις του Προαστιακού προς τα Λιμάνια του Λαυρίου και της Ραφήνας. Ένα τμήμα του έργου στη Ραφήνα θα είναι παγιοποιημένο.

Για τον ΒΟΑΚ ο κ Καραγιάννης ανέφερε ο Πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να προχωρήσουν  γρήγορα οι διαδικασίες ώστε μέχρι τα τέλη του χρόνου να έχει γίνει διαγωνισμός. Τα εργοτάξια θα ξεκινήσουν το 2022 και το σύνολο του έργου θα τελειώσει το 2028. 

Για την Πατρών - Πύργου ανέφερε ότι μέχρι τα τέλη του έτους θα έχουν εγκατασταθεί τα εργοτάξια και σε τρία χρόνια θα είναι έτοιμος.

Τέλος ανέφερε επίσης ότι η επέκταση του Τραμ προς Πειραιά θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ