Νέα
  • ΓΔ: 1437.25 +1.17%
  • Τζίρος: 23,02 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

MyEFKAlive: Η παρουσίαση του νέου ψηφιακού γκισέ του ΕΦΚΑ (Live)

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης / Πηγή: Eurokinissi
Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης / Πηγή: Eurokinissi

Η νέα υπηρεσία με την οποία οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται  εξ αποστάσεως μέσω βιντεοκλήσης από τους υπαλλήλους χωρίς να χρειαστεί να μετακινούνται σε άλλα νησιά παρουσιάζεται σήμερα από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τον διοικητή του e-ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή.

https://www.youtube.com/watch?v=Y2De_xbo9kA

Ο ασφαλισμένος κλείνει ραντεβού μέσω του gov.gr και του efka.gov.gr  όποια ημέρα επιθυμεί  προκειμένου να εξυπηρετηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η διαδικασία του ραντεβού

Η διαδικασία ορισμού ραντεβού είναι αποκλειστικά ηλεκτρονική με τους κωδικούς TAXISnet. Για να κλείσει ο ασφαλισμένος το ψηφιακό του ραντεβού θα χρειαστεί να καταχωρίσει:

  • το ονοματεπώνυμό του,
  • την ηλεκτρονική του διεύθυνση (email),
  • τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου,
  • τη διεύθυνσή του.

Η πρόσβαση στο ραντεβού δεν απαιτεί αυξημένες ψηφιακές δεξιότητες, καθώς γίνεται απευθείας μέσω συνδέσμου (link) που αποστέλλεται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) του αιτούντα.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης θα ζητηθεί η επίδειξη εγγράφων ταυτοποίησης σας, ανάλογα την περίπτωση (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο, άδεια παραμονής, καταστατικό εταιρείας κ.λπ.).

Η υπηρεσία θα λειτουργεί πιλοτικά για 10-15 συγκεκριμένες  συναλλαγές. Μέχρι τέλος του χρόνου το myEFKAlive θα επεκταθεί σε όλη τη νησιωτική χώρα και μέρος της ηπειρωτικής, και εντός του 2022 σε όλη τη χώρα.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ