Νέα
  • ΓΔ: 863.41 +0.42%
  • Τζίρος: 63,41 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κοινωνικός Τουρισμός: Αντίστροφη μέτρηση για τα αποτελέσματα - Πότε ανακοινώνονται

Πηγή: Unsplash

Το αργότερο μέχρι αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν οι δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, σύμφωνα με τον Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ, μιλώντας στην ΕΡΤ, αποκάλυψε ότι έγιναν 350.000 αιτήσεις για 650.000 επιταγές. Τελικά ο οργανισμός θα εκδώσει 300.000 ηλεκτρονικές επιταγές. «Σήμερα, ή το πολύ αύριο θα βγάλουμε τα οριστικά αποτελέσματα ώστε οι δικαιούχοι του νέου προγράμματος να μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν από την 1η Αυγούστου», ήταν τα λόγια του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες είχαν αναρτηθεί τα προσωρινά αποτελέσματα.

Ο κ. Πρωτοψάλτης τόνισε ότι οι επιταγές φορούν 6 διανυκτερεύσεις σε όλη την Ελλάδα, 10 διανυκτερεύσεις σε Λέρο, Λέσβο, Σάμο, Χιο, Κω, ενώ για πρώτη φορά υπάρχει επιδότηση και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Παράλληλα όσοι έχουν επιταγές από το περασμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού θα πρέπει να τις χρησιμοποιήσουν μέχρι 31 Ιουλίου.

«Οι τιμές που δόθηκαν ήταν αρκετά καλές»

Ο Σπύρος Πρωτοψάλτης κλήθηκε να απαντήσει και στα παράπονα ορισμένων ξενοδόχων ότι τα χρήματα που λαμβάνουν είναι λίγα. Τόνισε ότι ο προΰπολογισμός του προγράμματος είναι συγκεκριμένος και οι τιμές που δόθηκαν ήταν καλές.

«Για παράδειγμα σε ξενοδοχείο τριών αστέρων δίνουμε 35 ευρώ ανά άτομο, μαζί με πρωινό. Άρα 70 ευρώ το δίκλινο, και αυτό είναι για όλο το χρόνο. Το πρόγραμμα είναι 12μηνης διάρκειας», τόνισε.

Στη συνέχεια ο κ. Πρωτοψάλτης υποστήριξε ότι το πρόγραμμα πηγαίνει καλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Μάλιστα αποκάλυψε ότι υπάρχει ένα ποσοστό που παίρνει τις επιταγές και δεν τις χρησιμοποιεί, αλλά είναι αρκετά μικρό.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ προανήγγειλε την ηλεκτρονική πληρωμή των επιχειρήσεων προκειμένου να αποφευχθεί η γραφειοκρατία και οι μετακινήσεις. «Οι αιτήσεις αποπληρωμής των επιχειρήσεων θα ξεκινήσουν την 1η Σεπτεμβρίου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ