Νέα
  • ΓΔ: 1415.52 -0.46%
  • Τζίρος: 37,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Θωμαΐδης: Εως και 2.000 κρούσματα τον Αύγουστο στην Αττική

Υψηλά νούμερα κρουσμάτων και πάλι στη χώρα μας

Σταθεροποίηση του ιικού φορτίου, αλλά αύξηση των κρουσμάτων  κορονοϊού  που ίσως φτάσουν τα 2.000 στην Αττική και 4.000 - 4.500 στην επικράτεια προβλέπει ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΟPEN, «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη, ο κ. Θωμαΐδης ανέφερε ότι «αυτή την εβδομάδα καταγράφουμε αύξηση 25%, πιστεύουμε ότι θα κλείσει εκεί η εβδομάδα, αυτό δηλαδή σημαίνει ότι ο ρυθμός αύξησης του ιικού φορτίου έχει πέσει, το οποίο είναι καλό νέο. Αν διατηρηθεί αυτό και έχουμε σταθεροποιητική τάση, αυτό μεταφράζεται στο ότι θα έχουμε περίπου 1.500 κρουσματα κατά μέσο όρο, στην Αττική».

Ωστόσο, ο καθηγητής επισήμανε ότι «θέλουμε να δούμε τις επόμενες μέρες εάν θα γίνει έκρηξη στα κρούσματα, το επιβαρυντικό είναι ότι έχει γίνει διάδοση σε όλη την επικράτεια και υπάρχει αύξηση του ιικού φορτίου σε όλες τις πόλεις, άρα αυτό σημαίνει ότι μπορεί και να αυξηθούν τα κρούσματα στην Ελλάδα. Όσο αφορά στην Αττική αν αυτή η σταθεροποιητική τάση παραμείνει και την επόμενη εβδομάδα, υπολογίζαμε ότι μπορεί να φτάσουμε έως και 2.000 κρούσματα, με βάση το σενάριο που επικρατεί αυτή τη στιγμή. 

Όπως εξήγησε ο κ. Θωμαΐδης, υπάρχει το σενάριο ότι κάτι τέτοιο και με βάση τον ρυθμό εμβολιασμού που υπάρχει αυτή τη στιγμή, θα οδηγούσε στο να έχουμε γύρω στις 4.000 - 4.500 κρούσματα ημερησίως. 

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ