Νέα
  • ΓΔ: 1442.12 +1.51%
  • Τζίρος: 99,85 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αχαΐα: Εκκενώνονται οικισμοί - Μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή - Οι φλόγες έφτασαν στην θάλασσα

πυρκαγιά
Eurokinissi

Μήνυμα μέσω του 112 για την εκκένωση του οικισμού Λόγγου Αχαΐας έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στη Ζήρια και επεκτάθηκε σε παραλιακές περιοχές.

«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Λόγγου Αχαΐας, εκκενώστε άμεσα προς Αίγιο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», ανέφερε το μήνυμα.

Προηγουμένως, οι πολίτες που βρίσκονταν στους οικισμούς Ζήρια, Καμάρες, Λαμπίρι Αχαΐας ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να τις εκκενώσουν. 

Εξ άλλου, έπειτα από επιχείρηση του Λιμενικού μεταφέρθηκαν με ασφάλεια περίπου 15 άτομα από την παραλιακή περιοχή Μπούκα των Καμαρών στο λιμάνι του Αιγίου.

Οι 15 πολίτες μεταφέρθηκαν με δύο πλωτά σκάφη του λιμενικού, ενώ περίπου 20 ένοικοι ξενοδοχείου στο Λόγγο επρόκειτο να μεταφερθούν και αυτοί με σκάφη του Λιμενικού σε ασφαλή περιοχή.

Στην ευρύτερη περιοχή της Ζήρια, όπου μαίνεται η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, έχει φτάσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Διακοπή της κυκλοφορίας στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου διακόπηκε και συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Πάτρα, λόγω της φωτιάς και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, τόσο στην νέα, όσο και στην παλαιά εθνική οδό, Πατρών - Κορίνθου.

Οσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα πρέπει να χρησιμοποιούν την εθνική οδό Ναυπάκτου - Ιτέας. Μόνο όσα αυτοκίνητα έχουν κατεύθυνση προς Πάτρα κινούνται κανονικά, σύμφωνα με την Αστυνομία, στο ρεύμα κυκλοφορίας της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου προς την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού (ΔΑΕΕ) μεταβαίνει, με εντολή του αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, στην Αιγιαλεία Αχαΐας, με σκοπό τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή της Ζήριας.

 Σε επιφυλακή έχουν τεθεί τα Νοσοκομεία Αιγίου και Πανεπιστημιακό Ρίου, καθώς και το ΕΚΑΒ, με εντολή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ