Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε απόγνωση οι ρητινοπαραγωγοί της Β. Εύβοιας: Οικονομική καταστροφή από τις πυρκαγιές

Πηγή: Eurokinissi

Σε απόγνωση οι ρητινοπαραγωγοί της Β. Εύβοιας, καθώς η καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή κατέκαψε τα πεύκα από τα οποία βιοπορίζονταν εκατοντάδες οικογένειες της περιοχής.

Κάθε χρόνο οι ρητινοσυλλέκτες, τοποθετούν τα ειδικά σακουλάκια για συλλογής ρητίνης τον Μάρτιο και τα μαζεύουν τον Νοέμβριο, ωστόσο φέτος μέσα σε λίγες ημέρες είδαν την παραγωγή τους να χάνεται.

Για τους ρητινοκαλλιεργητές της περιοχές αυτό σήμανε την απόλυτη οικονομική καταστροφή και ζητούν την άμεση στήριξη της πολιτείας.

Στη Β. Εύβοια το 85% της παραγωγής ρητίνης στη χώρα

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εκπομπή "Ώρα Ελλάδος" στο OPEN ο κ. Δημητράκης, ένας εκ των τοπικών ρητινοκαλλιεργητών, στην Βόρεια Εύβοια παράγεται το 85% της ρητίνης όλης της Ελλάδας και πως από αυτή η παραγωγή αποτελεί βασικό εισόδημα για 800 οικογένειες.

Όπως τόνισε ο ίδιος, στην Εύβοια και συγκεκριμένα στο Πευκί και στα Πολιτικά από όπου πέρασε η πύρινη λαίλαπα υπάρχουν και 2 εκ των δύο εργαστοσίων που μεταποιούν τη ρητίνη και τη χρησιμοποιούν ως συστατικό για την παραγωγή νεύτη, μπογιών και άλλων υλών, στοιχείο που αποδεικνύει πως η οικονομική ζημία της περιοχής είναι μεγάλη. 

Οι νέοι ανησυχούν για το αύριο αλλά και για το ντόμινο εξελίξεων που θα ακολουθήσει μετά από αυτή την καταστροφή. Αρκετοί είναι εκείνοι που εξαιτίας της ανεργίας θα ζητήσουν την τύχη τους αλλού και η περιοχή θα ερημώσει. Η αρωγή της πολιτείας στους παραγωγούς της Β. Εύβοιας θα κρίνει εν πολλοίς και το μέλλον του επαγγέλματος. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ