Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Φωτιά στα Βίλια: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο - Καίγονται σπίτια

Φωτό αρχείου / Πηγή: INTIME NEWS

Mεγάλες διαστάσεις έχει πάρει και πάλι η φωτιά στα Βίλια, όπου νωρίτερα πλησίασε σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό. Ωστόσο, δεν έφτασε εκεί και δεν έγινε εκκένωση του οικισμού καθώς όλες οι δυνάμεις έχουν δημιουργήσει "τείχος" για να εμποδίσουν το μέτωπο, το οποίο βρίσκεται κοντά στον επαρχιακό δρόμο Βιλίων-Πόρτο Γερμενού, καίγοντας μια μεγάλη έκταση στο όρος Πατέρας και στο τρίγωνο Βίλια-Άγιος Γεώργιος-Άγιος Σωτήρας.

Αυτήν την ώρα σύμφωνα με την πυροσβεστική φαίνεται πως έχει ανακοπεί η πορεία του μετώπου προς τα Βίλια, όμως είναι σε πλήρη εξέλιξη και εξακολουθεί να θεωρείται επικίνδυνο. Συνεχίζεται η προσπάθεια ελέγχου του νοτίου τμήματος της πυρκαγιάς προς Βένιζα, Γκίνη και Αγία Τριάδα, με ενέργειες διάνοιξης ζωνών για αποφυγή της επέκτασης προς Καντήλι και Μελετάκι. Υπάρχει συνεχής αλλαγή της φοράς του ανέμου, αλλά έχουν ενισχυθεί τα ενάερια μέσα που επιχειρούν στην πυρκαγιά τόσο σε ελικόπτερα όσο και σε αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200.

«Είναι απίστευτο το πώς αλλάζουν τα πράγματα μέσα σε λίγες ώρες», ανέφερε ο αντιπεφερειάρχης Αττικής Βασίλης Κόκκαλης στο OPEN. «Από τις 14.30, αλλάζει συνεχώς ο άνεμος, όσοι οικισμοί βρίσκονται κοντά στα Βίλια έχουν εκκενωθεί. Η φωτιά θα σβήσει μόνο όταν δεν έχει κάτι άλλο να κάψει», ανέφερε δραματικά ο κ. Κόκκαλης. 

Σύμφωνα με την εκτίμηση του δορυφορικού συστήματος Copernicus της ΕΕ στην περιοχή έχουν καεί περίπου 48.000 στρέμματα.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ