Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέτσας: Παράθυρο για άνοιγμα σχολείων στις 8 Ιανουαρίου

Στέλιος Πέτσας / Πηγή:  Intime
Πηγή: Intime

«Το άνοιγμα όλων των σχολικών βαθμίδων αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο OPEN TV. «Είναι πολύ πιθανόν να ανοίξουν όλα τα σχολεία αμέσως μετά τις γιορτές, καθώς και αρκετοί ακόμα τομείς της καθημερινής δραστηριότητας των πολιτών αρκεί να συνεχιστεί η καλή πτωτική πορεία που έχουμε», πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε και την άφιξη των πρώτων εμβολίων στην Αθήνα, αλλά και την έναρξη του εμβολιασμού πριν από το τέλος του 2020. «Από αύριο, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, θα γίνουν συμβολικά οι εμβολιασμοί της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και σιγά - σιγά τα σκευάσματα θα διανεμηθούν στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα». Επιπλέον υπογράμμισε την ασφάλεια των εμβολίων ανεξαίρετου φαρμακευτικής, παρασκευαστικής εταιρείας: «Εφόσον τα εμβόλια έχουν πάρει έγκριση από τον ΕΟΦ, είναι ασφαλή όποιας μάρκας και αν είναι».

Ο Σ. Πέτσας σημείωσε ότι περισσότερο από όλα ανησυχεί για την «πρωτόγνωρη» διαδικασία μαζικού εμβολιασμού και προέτρεψε τους πολίτες να μην χάσουν το ραντεβού για το εμβόλιο. Επιπλέον ξεκαθάρισε την προτεραιότητα των πολιτών που θα το λάβουν. «Πρώτα θα εμβολιαστούν οι 65 άνω και έπειτα θα μειώνεται το ηλικιακό όριο, ανά 5 - 10 χρόνια. «Θα μας πει η Επιτροπή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός», σχολίασε. «Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλει να το κάνει ή θέλει περισσότερη ενημέρωση, «κάτι που θα γίνει». «Μέχρι τέλος Μαρτίου θα το έχουν κάνει οι ευπαθείς ομάδες και μέχρι τέλος Ιουνίου ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού», συμπλήρωσε. Σε ότι αφορά τα μέτρα της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι θα ισχύουν τα ίδια με αυτά των Χριστουγέννων, καθώς η συνολική εικόνα της χώρας είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με άλλες.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ