Νέα
  • ΓΔ: 1357.3 -2.46%
  • Τζίρος: 149,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λουκίδης: Πώς τα φάρμακα των Regeneron και AstraZeneca καταπολεμούν τον κορονοϊό

Για τα νέα φάρμακα των Regeneron και AstraZeneca τα οποία θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και Καθηγητής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Στέλιος Λουκίδης.

Μιλώντας στον Σκάι, ανέφερε ότι τα φάρμακα είχαν χρησιμοποιηθεί σε δύο ειδών μελέτες. Η μια αφορούσε άτομα που είχαν νοσήσει και ήταν επικίνδυνο να παρουσιάσουν επιπλοκές στην υγεία τους και η δεύτερη σε άτομα που δεν είχαν νοσήσει αλλά είχαν επαφή με κρούσμα στο στενό τους περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μεταξύ των πλεονεκτημάτων που καταγράφηκαν από τις παραπάνω μελέτες, είναι είναι η πρόληψη, η έγκαιρη αντιμετώπιση και η πολύ γρήγορη μείωση του ιικού φορτίου, τονίζοντας πως τα νέα "όπλα" κατά του κορονοϊού "δεν επιτρέπουν την πρωτεΐνη του ιού να εξαπλωθεί  καθώς και την μετέπειτα φλεγμονή".

Παράλληλα, ο κ. Λουκίδης επισήμανε πως είναι αποδοτικά απέναντι σε όλες τις μεταλλάξεις, συμπεριλαμβανομένης και της παραλλαγής Δέλτα, όμως, όπως τόνισε, και τα δύο φάρμακα έχουν ιδιαίτερα υψηλό κόστος.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα