Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός - εμβόλιο: Το σχέδιο για τους 2.925 υγειονομικούς

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Το πλάνο του υπουργείου Υγείας προβλέπει τον εμβολιασμό συνολικά 2925 υγειονομικών μέχρι τις 3 Ιανουαρίου. Tην Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, πρώτη ημέρα των εμβολιασμών, 220 υγειονομικοί σε 5 νοσοκομεία της Αττικής έκαναν το εμβόλιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ethnos.gr, από τις 27 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 3 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν στα νοσοκομεία της Αττικής οι πρώτοι 1.950 εμβολιασμοί σε υγειονομικούς. Μάλιστα, την Κυριακή έγιναν 220 εμβόλια σε υγειονομικούς στα Νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Αττικό, Θριάσιο και Ασκληπιείο της Βούλας.

Οι εμβολιασμοί στην Αττική

Η έναρξη των εμβολιασμών στους υγειονομικούς θα κρατήσει 8 ημέρες. Στο διάστημα αυτό αναμένεται να εμβολιασθούν οι 1.950 γιατροί και νοσηλευτές στην Αττική που έχουν δηλώσει γραπτώς ότι επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο στην καταγραφή που έγινε πρόσφατα.

Την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, δεύτερη ημέρα εμβολιασμών στον Ευαγγελισμό θα γίνουν 50 εμβόλια, στο Σωτηρία 45, στο Αττικό 45, στο Θριάσιο 45 και επίσης στο Ασκληπιείο της Βούλας άλλα 45. Το σύνολο των εμβολιασμών τη δεύτερη ημέρα στους υγειονομικούς θα είναι 230.

Αντίστοιχα στην Περιφέρεια θα γίνουν εμβολιασμοί σε 4 νοσοκομεία μεταξύ αυτών και το ΑΧΕΠΑ που έχει σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της επιδημίας στη Θεσσαλονίκη. Στην Περιφέρεια η χρονική περίοδος των εμβολιασμών είναι από Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020 έως και την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021. Συνολικά σε 6 ημέρες θα πραγματοποιηθούν 975 εμβολιασμοί.

Να σημειωθεί ότι το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμών με την ονομασία επιχείρηση «Ελευθερία» προβλέπει ότι πρώτα θα εμβολιαστούν:

  • Υγειονομικοί και προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών
  • Διαμένοντες και προσωπικό οίκων ευγηρίας
  • Διαμένοντες, ασθενείς και προσωπικό δομών φροντίδας χρόνιων πασχόντων και κέντρων αποκατάστασης
  • Προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες της Κυβέρνησης
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ