Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Εκτίμηση Τζανάκη: Αποκλιμάκωση των κρουσμάτων τον Σεπτέμβριο

Πηγή: Eurokinissi

«Βλέπουμε μία σταδιακή, αργή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων» δήλωσε σε συνέντευξή του στο OPEN, ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πορεία της πανδημίας τον Σεπτέμβριο. 

Μιλώντας εκπομπή «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει», ο κ. Τζανάκης δήλωσε πως η κινητικότητα περιορίστηκε μετά τον Δεκαπενταύγουστο και αυτό βοήθησε στο να καταγράφεται μια επιπέδωση όσον αφορά τα νέα περιστατικά την περίοδο που διανύουμε.

«Βρισκόμαστε στο τέταρτο κύμα αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με τα στοιχεία έχουμε φτάσει στην κορυφή και αυτή τη στιγμή επιπεδώνουμε. Βλέπουμε μία σταδιακή, αργή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, έτσι ώστε να είμαστε μέχρι το τέλος του μήνα μεταξύ 2.500 και 2.000 κρουσμάτων ως κινητό μέσο όρο. Είναι ένας ενθαρρυντικός μήνας με αργή αποκλιμάκωση τις επόμενες τρεις εβδομάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα πρόσθεσε πως «βλέπουμε μία μικρή αποκλιμάκωση αρχές του μήνα και μετά ξανά μία αύξηση. Αυτό δείχνει την κινητικότητα του Δεκαπενταύγουστου. Τώρα πια εισπράττουμε τη μείωση της κινητικότητας του τουρισμού και των απροφύλακτων κοινωνικών επαφών που συνεπάγεται όλη αυτή η κινητικότητα των διακοπών.

«Καλός μήνας ο Σεπτέμβριος»

«Έχω την αίσθηση ότι πάμε σε ένα Σεπτέμβρη ο οποίος είναι καλός. Θα ήτανε πάρα πολύ καλό να συνεχίσουμε στον ρυθμό αυτό τους εμβολιασμούς και να τούς αυξήσουμε, να κρατάμε την κινητικότητά μας και τις κοινωνικές μας επαφές με οργανωμένο τρόπο, με υγειονομικά πρωτόκολλα, με τα μέτρα προσωπικής ευθύνης, έτσι ώστε και ο Οκτώβριος να κυλήσει ομαλά και στο Νοέμβρη το όποιο πανδημικό κύμα εντοπιστεί να είναι μικρής διάρκειας, μικρής έκτασης και χωρίς επιπτώσεις», επισήμανε ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του για το θέμα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι δήλωσε ο Νίκος Τζανάκης στο OPEN. 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ