Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Κεραμέως: Αδικαιολόγητη η απουσία μαθητών λόγω κρούσματος - Επιπλέον τεστ οι επαφές του

Δημοτικό σχολείο / Πηγή: Intime
Δημοτικό σχολείο / Πηγή: Intime

Δεν θα υπάρξει κλείσιμο τάξεων σε περίπτωση ενός θετικού κρούσματος, ξεκαθάρισε μιλώντας σε συνέντευξή της για τα πρωτόκολλα που θα τεθούν σε ισχύ με το άνοιγμα το σχολείων η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά της τάξης κάνουν rapid test δωρεάν από το κράτος και τα παιδιά που κάθονταν κοντά στο κρούσμα θα κάνουν επιπλέον self test», δήλωσε στο ΣΚΑΪ προσθέτοντας πως «όλα τα παιδιά μετά τον έλεγχο θα προσέρχονται κανονικά στην τάξη»  «Δεν δικαιολογείται απουσία μαθητή επειδή ο γονιός του φοβάται να το στείλει για μάθημα λόγω κρούσματος», επισήμανε χαρακτηριστικά. 

«Η απάντηση στο οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων είναι αρνητική»

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι «κλείσιμο τμήματος θα επιβάλλεται μόνο αν νοσήσουν τα μισά παιδιά του τμήματος συν ένα, βάσει τις εισηγήσεις των ειδικών», σημειώνοντας ότι «η απάντηση στο οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων είναι αρνητική».

«Απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσουν τα σχολεία αλλά και όλες οι εκπαιδευτικές δομές δια ζώσης», συνέχισε κατόπιν και τόνισε πως και τα πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν μόνο με αυτό τον τρόπο. «Δεν προβλέπεται εκπαίδευση εξ αποστάσεως», κατέληξε η Υπουργός. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ