Νέα
  • ΓΔ: 1421.51 +0.28%
  • Τζίρος: 35,51 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

ΔΕΘ: Πού θα γίνουν συλλαλητήρια το Σάββατο - Γιατί δεν συμμετέχει η ΓΣΕΕ

Από την πρόσφατη πορεία των υγειονομικών προς το υπουργείο Υγείας
Από την πρόσφατη πορεία των υγειονομικών προς το υπουργείο Υγείας / Φωτογραφία: Eurokinissi

To κίνημα των ανεμβολίαστων και οι υγειονομικοί θα δώσουν δυνατό «παρών» στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της ΔΕΘ, ενώ μαζικές αναμένονται και οι διαδηλώσεις των συνδικάτων. Η ΓΣΕΕ δεν θα συμμετάσχει φέτος, όπως και πέρυσι, στο συλλαλητήριο εξαιτίας της πανδημίας, έχοντας ως προτεραιότητα, όπως ανακοίνωσε, την υγεία των εργαζομένων.

To Σάββατο στις 6 το απόγευμα στην πλατεία της ΧΑΝΘ οργανώνει συλλαλητήριο το ΠΑΜΕ. Οι υγειονομικοί και τα πρωτοβάθμια σωματεία θα συγκεντρωθούν στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ οι ομάδες αντιεξουσιαστών θα βρίσκονται στην Καμάρα.

Η ΓΣΕΕ θα παρουσιάσει το πλαίσιο των διεκδικήσεών της στη Θεσσαλονίκη με αιχμή τη θωράκιση του 8ώρου, την κατάργηση του ευέλικτου ωραρίου και την προστασία της δημόσιας υγείας. Συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή η ΓΣΕΕ θα δώσει συνέντευξη Τύπου για τις προοπτικές και τις νέες προκλήσεις στην αγορά εργασίας και τις θέσεις των συνδικάτων.

Οι θέσεις του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ

Παράλληλα, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, παρουσία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, θα παρουσιάσει τις θέσεις του για την οικονομία και την εργασία στη μετα-πανδημική  εποχή και θα δώσει στη δημοσιότητα έρευνα για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην αγορά εργασίας στην Κεντρική Μακεδονία, προώθηση και ψήφιση μέτρων για εργασιακό και ασφαλιστικό,

Στη διακήρυξή της η ΓΣΕΕ τονίζει: «Από το 2010 μέχρι και σήμερα, ο κόσμος της εργασίας βρίσκεται στην "κλίνη του Προκρούστη" με σκληρές πολιτικές λιτότητας που οδηγούν σε ακραία φτώχεια ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού. Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας κρίνουν κατώτερη των προσδοκιών και των αναγκών τους την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης. Σε μια κρίσιμη για αυτούς περίοδο λόγω και της πανδημίας -και μετά από 11 συνεχή χρόνια μνημονίων και σκληρών δημοσιονομικών μέτρων- χρειάζονται ουσιαστική ενίσχυση των εισοδημάτων και της προστασίας τους, την καταπολέμηση της παραβατικότητας σε βάρος τους και τη θεσμική κατοχύρωση και ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συμβάσεων εργασίας».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ