Νέα
  • ΓΔ: 1381.07 +1.13%
  • Τζίρος: 104,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Με αρνητικό rapid test οι ανεμβολίαστοι ανήλικοι 12–17 ετών σε κλειστούς χώρους

Βγήκε στη δημοσιότητα το ΦΕΚ με το οποίο καθορίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα μπαίνουν σε κλειστούς χώρους εστίασης οι ανήλικοι 12- 17 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, το νέο μέτρο προβλέπει πως τα ανεμβολίαστα παιδιά της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας θα εισέρχονται σε εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία και αναψυκτήρια επιδεικνύοντας αρνητικό rapid test 48 ωρών ή πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο. Η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης είναι έως 180 ημέρες.

Οι ανήλικοι που έχουν κάνει το εμβόλιο θα επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Θεμιστοκλέους: Εχουν εμβολιαστεί 140.000 παιδιά 12 έως 17 

Το ποσοστό εμβολιασμού στα παιδιά είναι μικρό και πιο πίσω από το γενικό πληθυσμό, ανέφερε σε συνέντευξή του ο  Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ωστόσο όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, «τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε μια αύξηση σε αυτή την ηλικιακή ομάδα», αποκαλύπτοντας ότι «ήδη έχουν εμβολιαστεί 140.000 παιδιά ηλικίας δώδεκα με δεκαεφτά».

Παράλληλα, ο κ. Θεμιστοκλέους παραδέχθηκε ότι οι επιστήμονες περιμένουν αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στα σχολεία, ενώ διευκρίνιζε πως τα παιδιά ηλικίας 12 – 17 ετών εισέρχονται σε κλειστούς χώρους με την επίδειξη του αρνητικού αποτελέσματος rapid test. 

«Ο εμβολιασμός είναι ο τρόπος για να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα»

«Ο στόχος του επιχειρησιακού σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας δεν είναι τόσο τα παιδιά, αλλά η οικογένεια, οι γονείς και ο παιδίατρος, τον οποίο συμβουλεύονται», δήλώσε εν συνεχεία, προσθέτοντας ότι «όσοι παιδίατροι θέλουν, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, μπορούν να ενταχθούν και να πραγματοποιούν και οι ίδιοι εμβολιασμούς. Γίνονται όλες οι ενέργειες για να πειστούν».

Τέλος, ο  Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σημείωσε ότι «ο κορονοϊός είναι εδώ. Ήρθε για να μείνει. Ο εμβολιασμός είναι ο τρόπος για να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα. Όσοι περισσότεροι εμβολιαζόμαστε τόσο απομακρύνεται αυτή τη πιθανότητα. Ελπίζουμε να γίνει σαν μια βαριά γρίπη».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ