Νέα
  • ΓΔ: 1424.12 +0.46%
  • Τζίρος: 29,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Efood: Στους δρόμους οι διανομείς - Μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας (pics)

Πορεία διανομείς

Μαζική ήταν η κινητοποίηση διανομέων της efood και όχι μόνο, στο κέντρο της Αθήνας, μετά τον σάλο που ξέσπασε από την απόπειρα της εταιρείας efood να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων της.

►Efood: Η γέννηση της χρυσής ιδέας, η εκτόξευση και η ανώμαλη προσγείωση

Όπως θα δείτε και εσείς στις εικόνες και τα βίντεο, δεκάδες διανομείς με τα μηχανάκια τους πραγματοποίσαν μοτοπορεία η οποία πέρασε και από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.   Με κόρνες και συνθήματα διαμαρτυρήθηκαν για την υπόθεση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Πορεία

Η πορεία κατέληξε στο υπουργείο Εργασίας, εκεί όπου οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν φωνάζοντας συνθήματα. Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) είχε προκηρύξει στάση εργασίας στον κλάδο της εστίασης και των διανομέων για σήμερα, από τις 12:00 έως τις 16:00 μ.μ.

Όπως ανέφερε η ΠΟΕΕΤ σε ανακοίνωσή της, «οι τελευταίες εξελίξεις ειδικότερα στον κλάδο των διανομέων επιτάσσουν την ανάγκη της κινητοποίησης, για να στείλουμε το μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία πως δεν είμαστε αριθμοί, αλλά άνθρωποι».

πορεια

Παράλληλα, σε κινητοποιήσεις προχώρησε και η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου. Συγκεκριμένα, σήμερα πραγματοποίησαν προειδοποιητική στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 16:00, με παράλληλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πεδίον του 'Αρεως στις 11:00 το πρωί, ενώ τα μέλη της συμμετείχαν και στη μοτοπορεία. 

πορεία

Πορείες πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και η Λάρισα. Υπενθυμίζουμε ότι οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν μετά από την επιλογή της εταιρείας να επιχειρήσει να αλλάξει η εργασιακή σχέση για 115 διανομείς.

Πορεία

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ