Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Πιο κοντά σε μίνι lockdown Θεσσαλονίκη και Λάρισα - Συναγερμός για τη Βόρεια Ελλάδα

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Σε καθεστώς "μίνι lockdown" αναμένεται να μπει η Θεσσαλονίκη, αφού η επιδημιολογική επιβάρυνση είναι μεγάλη και αναμένονται σύντομα ανακοινώσεις για περιοριστικά μέτρα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μετά τη σημερινή σύσκεψη της επιτροπής των επιδημιολόγων που μελέτησαν τους δείκτες σε κάθε περιοχή της χώρας, έγινε εισήγηση για ένταξη της Θεσσαλονίκης σε επίπεδο αυξημένου συναγερμού.

Η αυξητική τάση των κρουσμάτων κορονοϊού είναι ίδια, αλλά η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία από τους γειτονικούς νομούς που είναι στο «κόκκινο» είναι μεγάλη και αυτό οδηγεί στην αναβάθμιση του επιπέδου κινδύνου.

Αύριο αναμένεται να αποφασιστεί αν η Θεσσαλονίκη θα μπει στο «κόκκινο», όπως και και ποιες άλλες περιοχές, μεταξύ των οποίων είναι και η Λάρισα.

Για ποιες περιοχές «κληρώνει» αύριο

Άλλωστε, το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα προβληματίζει και προκαλεί ανησυχία, λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης και των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζουν ορισμένες από τις περιοχές, όπως είναι οι συχνές επισκέψεις ταξιδιωτών από όμορες χώρες και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Όσον αφορά τα λύματα, οι καθαρά αυξητικές τάσεις κυμάνθηκαν από +36% στο Βόλο μέχρι +198% στην Αλεξανδρούπολη, ενώ οριακές ήταν οι αυξήσεις που παρατηρήθηκαν στη Θεσσαλονίκη (+18%), στο Ηράκλειο (+18%) και στον Αγιο Νικόλαο (+17%).

Η Αλεξανδρούπολη, η Ξάνθη, η Λάρισα, η Αττική, τα Ιωάννινα και ο Βόλος καταγράφουν ανησυχητική εικόνα και προβληματίζουν τους ειδικούς.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ