Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Click inside: Πώς θα λειτουργεί το νέο μοντέλο για το λιανεμπόριο

Καταστήματα / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Μετά το click away που εφαρμόστηκε στη χώρα μας λόγω του lockdown, τη σκυτάλη παίρνει το click inside. Αγορές με ραντεβού στον εσωτερικό χώρο των καταστημάτων είναι το επόμενο μοντέλο που εξετάζει η κυβέρνηση για την επαναλειτουργία των φυσικών καταστημάτων του λιανεμπορίου.

Το click inside, εξετάζεται να εφαρμοστεί στη χώρα μας με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορoνoϊό. Στόχος είναι το νέο μοντέλο να εφαρμοστεί μέσα στον Ιανουάριο, να συμπέσει, δηλαδή, με τη χειμερινή εκπτωτική περίοδο που ξεκινά στις 11 Ιανουαρίου, προκειμένου να τονωθεί η αγορά.

Αν επιτραπεί η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων με το νέο σύστημα, ο καταναλωτής θα κλείνει ραντεβού, είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής που μπορεί να διαθέτει μια εμπορική επιχείρηση και θα επισκέπτεται το κατάστημα σε προκαθορισμένο χρόνο και για περιορισμένη χρονική διάρκεια.

Παράλληλα, θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει τα είδη ένδυσης και υπόδησης, ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία της επιστροφής προϊόντων. Θα ισχύει βέβαια η υποχρέωση αποστολής μηνύματος με το ραντεβού από το κατάστημα προκειμένου να μπορέσει να μεταβεί εκεί ο καταναλωτής.

Αυτό που εξετάζεται ακόμη είναι εάν θα εξυπηρετείται ένας μόνο πελάτης μέσα στο κατάστημα ή θα επιτραπεί ταυτόχρονη εξυπηρέτηση πελατών, ο αριθμός των οποίων θα καθορίζεται βάσει των τετραγωνικών του καταστήματος.

Η μέθοδος click inside, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, θα δώσει μια ανάσα όχι μόνο στα μεγαλύτερα καταστήματα αλλά και στα μικρότερα, ενώ ο συνωστισμός θα αποτρέπεται με τη διαδικασία του ραντεβού.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ