Νέα
  • ΓΔ: 1435.19 -0.94%
  • Τζίρος: 133,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Το χάπι της Merck μειώνει 50% την πιθανότητα νοσηλείας ή θανάτου

H μετοχή της Merck κατέγραψε τα μεγαλύτερα κέρδη των τελευταίων 12 ετών μετά από μελέτη που έδειξε ότι το πειραματικό χάπι της μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εισαγωγής σε νοσοκομείο ή θανάτου από την Covid-19, κάτι που τελικά μπορεί να θεραπεύει με απλό τρόπο τους ασθενείς με κορονοϊό.

Το φάρμακο, που ονομάζεται molnupiravir, βρέθηκε ότι μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου κατά 50% σε μία δοκιμή τελικού σταδίου, ανέφεραν σήμερα η Merck και η Biotherapeutics σε ανακοίνωσή τους.

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα αυτά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Merck, Rob Davis, σε συνέντευξή του. «Δεν χρειάζεται να πάει κανείς στο νοσοκομείο, δεν χρειάζεται να πάει σε κάποιο κέντρο για ένεση. Είναι ένα χάπι που μπορεί να το πάρει στο σπίτι», πρόσθεσε.

Η μετοχή της Merck εκτινάχθηκε έως και 12% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν τώρα να επιδιώξουν μία έκτακτη έγκριση από την Αμερικανική Αρχή Φαρμάκων (FDA) όσο το δυνατόν συντομότερα, δήλωσε ο Davis.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα