Νέα
  • ΓΔ: 1447.82 +1.89%
  • Τζίρος: 148,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Φύσσα: Στηρίζει την εκδήλωση μνήμης για τον Α. Γρηγορόπουλο

Το μνημείο του Α. Γρηγοορόπουλου στα Εξάρχεια / Πηγή: Intime
Το μνημείο του Α. Γρηγοορόπουλου στα Εξάρχεια / Πηγή: Intime

Το κάλεσμα για την εκδήλωση μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου συνυπογράφει και η Μάγδα Φύσσα, η οποία αποτελεί σύμβολο ενάντια στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. 

«Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στις 6 Δεκεμβρίου υψώνουμε ένα τείχος αντίστασης στις δολοφονίες, τις βιαιοπραγίες και τις αυθαιρεσίες της αστυνομίας», αναφέρει μεταξύ άλλων το κάλεσμα.  

Ο Αλέξανδρος Γρηογορόπουλος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, σε ηλικία 15 ετών, δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος πυροβόλησε 2 φορές με το υπηρεσιακό του όπλο. Στην μνήμη του κάθε χρόνο την ίδια μέρα αρκετοί πολίτες της Αθήνας βγαίνουν στους δρόμους για να τον τιμήσουν. 

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, αν και έκρινε ένοχο τον ειδικό φρουρό της Αστυνομίας για «ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο», ωστόσο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του «πρότερου σύννομου βίου» και βάσει του Ποινικού Κώδικα του επέβαλε κάθειρξη 13 ετών. Επιπλέον έκρινε αθώο «λόγω έλλειψης δόλου» τον δεύτερο κατηγορούμενο για την ίδια υπόθεση, ειδικό φρουρό Βασίλη Σαραλιώτη. Πρωτοδίκως, ο Σαραλιώτης είχε καταδικαστεί σε δεκαετή κάθειρξη, αλλά αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2011. Σε πρώτο βαθμό, ο Κορκονέας είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και κρατείτο στις φυλακές Δομοκού. 

«Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη μνήμη όχι μόνο του απρόκλητα δολοφονημένου δεκαπεντάχρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά και των αναρίθμητων δολοφονημένων από την αστυνομία, χωρίς ποτέ να αποδοθεί δικαιοσύνη. Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη συνεχώς δοκιμαζόμενη νεολαία, που φυτοζωεί χωρίς ουσιαστική παιδεία, χωρίς επαγγελματική αποκατάσταση, χωρίς ελπίδα και μέλλον, που πρέπει να ζήσει με τη ζοφερή διαπίστωση «στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες. Η 6η Δεκεμβρίου είναι η ημέρα του Αλέξανδρου, η ημέρα των νέων ανθρώπων, που βάλλονται από παντού», αναφέρει μεταξύ άλλων το κάλεσμα.   

Ανάμεσα στους υπογράφοντες είναι και οι καλλιτέχνες Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Σωκράτης Μάλαμας, Γιάννης Αγγελάκας, Νατάσα Μποφίλιου, Σπύρος Γραμμένος, Ματούλα Ζάμάνη,  οι δικηγόροι Άννυ Παπαρρούσου, Θανάσης Καμπαγιάννης, Γιώργος Κακαρνιάς, Κώστας Παπαδάκης, Χρυσούλα Πετσιμέρη και ο ηθοποιός-ερμηνευτής Δημήτρης Πουλικάκος.    

Υπενθυμίζεται δε ότι προς αποφυγή των συναθροίσεων, λόγω του lockdown, η αστυνομία ετοιμάζεται να εφαρμόσει μέτρα την Κυριακή με απαγόρευση των συναθροίσεων στα πρότυπα εκείνων, που είχε λάβει φέτος και κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου, με 4.000 αστυνομικούς στο πόδι στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ