Νέα
  • ΓΔ: 1418.72 +0.08%
  • Τζίρος: 8,46 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Πρωτοχρονιά: Με SMS και περιορισμούς οι μετακινήσεις

Αστυνομικός έλεγχος / Πηγή: eurokinissi
Πηγή: eurokinissi

Με αυστηρούς περιορισμούς, όπως και τα Χριστούγεννα, εορτάζεται και η Πρωτοχρονιά, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός που μπορεί να οδηγήσει σε άνοδο των κρουσμάτων. Η αστυνομία από το βράδυ της παραμονής πραγματοποιεί ελέγχους στους δρόμους προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού.

Οπως συνέβη και τα Χριστούγεννα, έτσι και την Πρωτοχρονιά εξακολουθούν να ισχύουν οι συστάσεις για το ρεβεγιόν. Συγκεκριμένα, στα οικογενειακά τραπέζια θα μπορούν να βρίσκονται μέχρι εννέα άτομα από δύο οικογένειες.

Ποιο SMS στέλνουμε 

Στα οικογενειακά τραπέζια θα μπορούν να βρίσκονται μέχρι εννέα άτομα από δύο οικογένειες, όμως οι ειδικοί καλούν τους πολίτες να είναι όσο το δυνατόν λιγότεροι στις εορταστικές συναθροίσεις στα σπίτια.

Οσοι επιθυμούν να μεταβούν σε ρεβεγιόν φιλικής οικογένειας, πρέπει να στείλουν SMS τόσο κατά τη μετάβαση, με τη χρήση του κωδικού «6», όσο και κατά την επιστροφή, που δεν θα πρέπει να καταγραφεί μετά τις 10:00 το βράδυ, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Τα πρόστιμα

Οι έλεγχοι σε σπίτια για τυχόν συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων θα γίνονται μόνο μετά από καταγγελία πολιτών, καθώς τότε υπάρχει υποχρέωση των αστυνομικών να κάνουν έλεγχο και ότι αυτός, όπου απαιτηθεί, θα γίνεται παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.

Σε περίπτωση διαπίστωσης κάποιου υπεράριθμου… πάρτι, τότε το πρόστιμο για τον οικοδεσπότη είναι 3.000 ευρώ και για τους παρευρισκόμενους 300 ευρώ, ενώ το πρόστιμο για τον ιδιοκτήτη ανεβαίνει στα 10.000 ευρώ, αν είναι υπότροπος -δηλαδή αν η παραβίαση του μέτρου γίνεται για δεύτερη φορά.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ