Νέα
  • ΓΔ: 1448.45 +0.92%
  • Τζίρος: 34,52 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγιος Δημήτριος: Συνωστισμός, κατεβάσμενες μάσκες και μέτρα που... πήγαν περίπατο

Πηγή: Eurokinissi

Την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού έχουν πάρει τον... ανήφορο, η επιδημιολογική εικόνα της χώρας επιβαρύνεται και οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, στη Θεσσαλονίκη εορτάζεται ο πολυούχος Άγιος Δημήτριος, με συνωστισμό, ουρές κόσμου χωρίς αποστάσεις και κατεβασμένες... μάσκες.

Οι εικόνες που έρχονται από την συμπρωτεύουσα προβληματίζουν, με τον κόσμο να λειτουργεί σχεδόν όπως στην προ κορονοϊού εποχή. Πρωτόκολλα και υγειονομικά μέτρα πήγαν... περίπατο. Χρακτηριστικά τα στιγμιότυπα που δείχνουν τους πιστούς να φιλούν τα εικονίσματα, ο ένας μετά τον άλλο. 

Εικόνες που δείχνουν ότι οι πολίτες δεν συνειδητοποιούν ότι τα κρούσματα έχουν εκτοξευθεί σχεδόν στα 4.000, ενώ 54 άνθρωποι «έφυγαν» από τον κορονοϊό μόνο τη Δευτέρα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανάλογα σκηνικά είχαν διαδραματιστεί και πέρυσι, ενώ λίγες ημέρες αργότερα απιτυπώθηκε επιδείνωση του ιικού φορτίου που στη συνέχεια έφερε το καθολικό lockdown. 

Πηγή: Eurokinissi

Εντονη η αστυνομική παρουσία

Όπως αναφέρει το GRTimes.gr εκατοντάδες ήταν οι πιστοί που από νωρίς το πρωί έσπευσαν για να προσκυνήσουν και να παρακολουθήσουν τη λειτουργία. 

Επίσης σημειώθηκαν και απρόοπτα με ιερέα να βάζει μέσα νωρίτερα δύο πιστούς χωρίς μάσκα παρότι το απαγόρευσε προσωπικό της ΕΛΑΣ, ενώ άλλος ιερέας διαμαρτυρήθηκε για την έντονη παρουσία της ΕΛΑΣ έξω από τον Ναό με αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή να έχουν απομακρυνθεί οι αστυνομικοί από τις εισόδους

Πέριξ του Ιερού Ναού ωστόσο η παρουσία των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρκετά έντονη, σε μια προσπάθεια αποτροπής των περσινών εικόνων που σημάδεψαν το εορταστικό τριήμερο και συνοδεύτηκε από τον «μαύρο» Νοέμβριο της Θεσσαλονίκης.

Πόσo απέχουμε από ένα καθολικό lockdown


Παρόλα αυτά, όπως σημειώνει το thesstoday.gr, ούτε στις εισόδους ούτε εντός του Ιερού Ναού βρίσκονται δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, με συνέπεια την ανεξέλεγκτη συρροή πιστών, η πλειοψηφία των οποίων δεν φορά μάσκα και ασπάζεται τις εικόνες.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα