Νέα
  • ΓΔ: 879.23 +0.27%
  • Τζίρος: 46,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ακυρώνονται μαθητικές παρελάσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Πηγή: Eurokinissi

Ενα αλαλούμ επικρατεί φέτος με τις παρελάσεις φέτος. Σε κάποιες περιέφερειες ακυρώνονται, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, Μ. Βορίδης επισημαίνει ότι ισχύει η εγκύκλιος που λέει ότι θα γίνουν κανονικά. Ωστόσο το επιβαρυμένο ιικό φορτίο οδηγεί σε νέες αποφάσεις. 

Συγκεκριμένα, ακυρώνονται οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με απόφαση του Περιφερειάρχη. Όπως ανακοινώθηκεμε απόφαση του περιφερειάρχη κ.Χρήστου Μέτιου ακυρώνονται οι παρελάσεις σε όλη την Περιφέρεια και συγκεκριμένα σε Δράμα, Καβάλα, Ροδόπη και Έβρο, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Η απόφαση αναφέρει ότι ακυρώνεται το μέρος της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου που αφορά στη συμμετοχή της μαθητικής φοιτητικής νεολαίας και των πολιτιστικών και εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων χωρίς να αναφέρει τις στρατιωτικές παρελάσεις.

Επίσης επισημαίνεται ότι πέρα αυτών ισχύουν τα κατά τόπους προγράμματα όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού σας γνωρίζουμε ότι λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και για την αποφυγή περαιτέρω συγχρωτισμού και επιδείνωσης της επιδημιολογικής καταστάσεις ακυρώνεται σε όλη την περιφέρεια το μέρος της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου που αφορά στη συμμετοχή της μαθητικής φοιτητικής νεολαίας και των πολιτιστικών και εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων κατά τα λοιπά ισχύουν τα κατά τόπους προγράμματα όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί».

Μέχρι χθες σε ορισμένες περιοχές στην Αττική γονείς και μαθητές δεν γνώριζαν αν θα πραγματοποιηθούν. Για παράδειγμα στο δήμο Γλυφάδας δύο μέρες πριν την 28η Οκτωβρίου, υπήρχαν σενάρια για να παρελάσουν μόνο τα μονά ή τα ζυγά σχολεία, ενώ μόλις σήμερα αποφασιστηκε ότι θα συμμετάσχουν όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες, αλλά ακι οι εξωραϊστικοί σύλλογοι και τα αθητικά σωματεία.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ