Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Στο τραπέζι νέα μέτρα - Οι αλλαγές που εξετάζονται για τα σούπερ μάρκετ

Επιπρόσθετα αναχώματα για την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού εξετάζει η κυβέρνηση. Μπορεί τα κρούσματα την Τετάρτη (7.105) να ήταν μειωμένα σε σχέση με τα 8.613 της Τρίτης, ωστόσο ο αριθμός θεωρείται ιδιαίτερα υψηλός και δεν αφήνει περιθώρια για εφηυσχασμό.

Στο επίκεντρο των περιορισμών που τέθηκαν σε εφαρμογή από το περασμένο Σάββατο βρίσκονται οι ανεμβολίαστοι καθώς η πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα είναι ένας από τους δύο παράγοντες που θα κρίνουν εν πολλοίς τις τελικές αποφάσεις. 

Σε πρώτη φάση, τα νέα μέτρα και η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων οδήγησαν στην εκτίναξη των εμβολιασμών. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην ΕΡΤ, οι εμβολιασμοί έχουν παρουσιάσει αύξηση πάνω από 200%, τόσο για την πρώτη δόση, όσο και για την αναμνηστική δόση τις τελευταίες ημέρες.

Ο δεύτερος παράγοντας δεν είναι άλλος από την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης. Η εκτίναξη των μολύνσεων έχει οδηγήσει τους ειδικούς αλλά και την κυβέρνηση να κάνουν σκέψεις για επιπλέον μέτρα, τα οποία επίσης θα έχουν στο στόχαστρο όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Άλλωστε όπως ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός την περασμένη Δευτέρα κατά τη σύσκεψη που είχε με παράγοντες του εμπορίου και της εστίασης στο Μαξίμου, «οι εμβολιασμένοι δεν θα στερηθούν τις ελευθερίες τους», ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως «η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν».

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, άφησε ανοιχτό παράθυρο για εστίαση μόνο για εμβολιασμένους και σε υποχρέωση για καθημερινό τεστ στους ανεμβολίαστους.

Οι αλλαγές που εξετάζονται για τα σούπερ μάρκετ

Στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν πέσει και οι αλλαγές στους περιορισμούς στα σούπερ μάρκετ, οι οποίοι όμως θα αφορούν το σύνολο των πολιτών. Υπενθυμίζουμε πως δεν επιβλήθηκαν rapid test στους ανεμβολίαστους για την είσοδό τους στα συγκεκριμένα κατάστήματα αλλά και στα φαρμακεία.

Και αυτό γιατί όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, «η κυβέρνηση δεν ήθελε να αποκλείσει την πρόσβαση σε εκείνη τη μειοψηφία των πολιτών που όχι μόνο δεν κάνουν το εμβόλιο, αλλά δεν κάνουν ούτε τεστ. Αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορείς να τους αφήσεις να πεθάνουν της πείνας», είχε δηλώσει.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος είχε αναφέρει ότι «δεν μπορούμε να περιορίσουμε τον αρνητή». Ωστόσο όπως αποκάλυψε μιλώντας στον Realfm 97.8, «θα μπορούσαμε να επανεξετάσουμε την πυκνότητα των ατόμων που εισέρχονται στα καταστήματα».

Ουσιαστικά, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων γνωστοποίησε πως υπάρχουν σκέψεις για επικαιροποίηση του καθεστώτος λειτουργίας των σούπερ μάρκετ ως προς τον αριθμό πελατών που θα δέχονται ταυτόχρονα κάθε φορά.

Σε περίπτωση που προχωρήσει αυτή η πρόταση, αναμένεται να διευρυνθεί η αναλογία πελατών ανά τετραγωνικό μέτρο από τα 2 τ.μ. που προβλέπονται σήμερα. Ο αριθμός των πελατών που βρίσκονται εντός καταστήματος, θα ελέγχεται και πάλι με τις αριθμημένες κάρτες εισόδου που υπάρχουν και σήμερα στα καταστήματα. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ