Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Γκάγκα: Το ΕΣΥ μετά από 40 χρόνια χρειάζεται μεταρρύθμιση

Πηγή: Eurokinissi

Στη αναγκαία μεταρρύθμιση του ΕΣΥ, αλλά και στη σημερινή δύσκολη κατάσταση λόγω της πανδημίας, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στη διάρκεια της ψηφιακής ημερίδας για την μετά - covid εποχή στα συστήματα υγείας, τον ψηφιακό μετασχηματισμό της έρευνας και της παροχής υπηρεσιών υγείας.

«Είναι σαφές ότι το ΕΣΥ μετά από 40 χρόνια πρέπει να αλλάξει, πρέπει να προχωρήσει σε αναδιοργάνωση. Οι συνθήκες έχουν αλλάξε» υποστήριξε λέγοντας ότι οι αποστάσεις έχουν μικρύνει, υπάρχει ο ψηφιακός μετασχηματισμός, έχει αλλάξει ο τρόπος που γίνεται η ιατρική, δηλαδή έχει γίνει πιο ανθρωποκεντρική και παράλληλα βασίζεται σε πολυσυστηματικές ομάδες, και επίσης οι ασθενείς έχουν μια δυνατή δική τους φωνή.

"Ως υπουργείο φυσικά πρέπει να ακούμε τους πάντες και να παίρνουμε τις αποφάσεις μετά από ένα γόνιμο διάλογο", τόνισε.

Ανέφερε επίσης ότι στην Ελλάδα έχουμε τον μεγαλύτερο ιδιωτικό τομέα από όλες τις χώρες της Ευρώπης. "Σχεδόν το 50% των εξόδων στην υγεία είναι στον ιδιωτικό τομέα και αυτό δεν είναι κακό, ούτε πρέπει να βάζουμε ταμπέλες, ο καλός δημόσιος και ο κακός ιδιωτικός.

Έχουμε καλούς γιατρούς και καλές υπηρεσίες και στους δύο χώρους" είπε, σημειώνοντας πως το σημαντικό είναι να υπάρχει μια καλή διασύνδεση και καλές υπηρεσίες για τους ασθενείς.

Αναφερόμενη στη σημερινή δύσκολη κατάσταση στο σύστημα υγείας, σημείωσε ότι "το πρώτο μας μέλημα αυτή τι στιγμή είναι να ξεπεράσουμε τους επόμενους μήνες την δύσκολη κατάσταση της πανδημίας και γι αυτό χρειάζεται η συνδρομή όλων" και προσέθεσε:

"Αυτό που χρειάζεται στη χώρα είναι κοινωνική συνείδηση και ομοψυχία, που δείχνουμε στις δύσκολες ώρες, αλλά όχι αυτή τι στιγμή. Πρέπει να ενωθούμε όλοι μαζί να δούμε πως μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα και να κάνουμε μια κριτική καλόπιστη για την επόμενη μέρα, αλλά στην ώρα της κρίσης αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι θετικές προτάσεις".

«Η επόμενη μέρα είναι για όλους μας και θα είναι από όλους μας. Είναι δικαίωμα όλων των Ελλήνων η καλή πρόληψη και η υγεία και αυτά θα τα κάνουμε» κατέληξε η κυρία Γκάγκα.

Παπαδημητρίου: Το Ωνάσειο άλλαξε τα δεδομένα στην καρδιολογία

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου, ανέφερε ότι το σημερινό Onassis Health Day συμπίπτει με την αγωνία όλων μας για την εξέλιξη της πανδημίας, τις απώλειες συνανθρώπων μας, την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ. Αναφέρθηκε στη στήριξη που παρέχει το Ίδρυμα, από την πρώτη φάση της πανδημίας, στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στη δύσκολη μάχη που δίνει.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της Καρδιολογίας μετά το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο που ξεκίνησε την λειτουργία του το 1993 λέγοντας «ότι τίποτα δεν είναι πια ίδιο». Σημείωσε ότι το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και στη συνέχεια το Ωνάσειο Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο έχουν τύχει διαχρονικής και διακομματικής ομόφωνης υποστήριξης.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ