Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Γιατί είναι παρακινδυνευμένες οι πολυήμερες σχολικές εκδρομές - Τι είπε ο Ν. Τζανάκης

Πηγή: Pixabay

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοίού σε παιδιά δεν συνιστά απαραίτητα κακή εξέλιξη, δήλωσε ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, ενώ χαρακτήρισε «παρακινδυνευμένες τις πολυήμερες σχολικές εκδρομές»

Μιλώντας στην ΕΡΤ, εξήγησε ότι «πληθαίνουν οι επιδημιολογικά κόκκινες περιοχές. Αν υπάρξει περιστατικό συρροής 10- 15 παιδιών θα πρέπει να απομονωθούν στο εκδρομικό σημείο», ενώ ως προς τη διάδοση σημείωσε «μπορεί να φέρουν τον ιό μέσα στο σπίτι τους».

Απαντώντας σε ερώτηση για τα 10.000 κρούσματα σε παιδιά 4 ως 18 που αντιστοιχεί στο 23% των μολύνσεων την τελευταία εβδομάδα ο Νίκος Τζανάκης δήλωσε:
«Έχει και καλό σημείο αφού δε νοσηλεύονται κι έτσι λοιπόν αν προστεθούν και 2.000 άλλοι νοσούντες που επίσης δε δίνουν νοσηλείες, πάμε σε 3.000 κρούσματα, όσοι είναι ακριβώς οι ανεμβολίαστοι».

Γνωρίζουμε ότι με 2 δόσεις επιτυγχάνεται ανοσία 6-8 μηνών και επίσης ότι το εμβόλιο δεν αποστειρώνει, δεν προστατεύει από τη μόλυνση αλλά αποτρέπει τη βαριά νόσο σε ποσοστό 90%, είπε ο κ. Τζανάκης και συμπλήρωσε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που εμβόλιο χρειάζεται επαναληπτικότητα», αφού ακόμη και για τα παιδιά υπάρχει τριπλό ανά δίμηνο.

«Φαίνεται ότι μεγάλη μερίδα εμβολιασμένων ηλικίας πάνω από 70 ετών με υποκείμενα νοσήματα είναι επίνοσοι ξανά στο πεντάμηνο μέχρι και επτάμηνο. Κατά κανόνα εξελίσσονται καλά αλλά πρέπει να νοσηλευτούν. Γνώμη μου είναι να ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα ώστε να υπάρχει ραντεβού για τρίτη δόση μετά τους πεντέμισι μήνες», πρόσθεσε ο καθηγητής.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ