Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Παγκόσμιο σοκ για την αφρικανική μετάλλαξη - Μεγάλη ανησυχία και σκληρά μέτρα

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει για την εμφάνιση της νέα αφρικανική μετάλλαξης του κορονοϊού, με χώρες και φορείς ανά τον κόσμο να λαμβάνουν μέτρα για το περιορισμό της.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνεδριάζει σήμερα, προκειμένου οι εμπειρογνώμονες να αξιολογήσουν το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού, το οποίο ονομάζεται B.1.1.529.
 

Έντονη ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς, το γεγονός πως η νέα παραλλαγή του ιού έχει εντοπιστεί σε πλήρως εμβολιασμένους και πως από τις πρώτες αναλύσεις δείχνουν ότι αυτή έχει «μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων».

Πρώτο κρούσμα στο Ισραήλ - Οχυρώνονται Ευρώπη και Ασία

Το πρωί της Παρασκευής, το Ισραήλ εντόπισε κρούσμα της αφρικανικής μετάλλαξης, την πρώτη περίπτωση που καταγράφηκε στη χώρα. Ο φόβος για ταχεία εξάπλωση οδήγησε, την Κομισιόν να εξετάζει την πιθανότητα τα αεροπορικά ταξίδια από τη νότια περιοχή της Αφρικής.

Κάποιες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Ιταλία και η Γερμανία ανακοίνωσαν ήδη ταξιδιωτικούς περιουρισμούς για όσους ταξιδεύουν από και προς χώρες όπου έχει εντοπιστεί το παραλλαγμένο στέλεχος. 

Ειδικότερα, η Ιταλία σήμερα απαγόρευσε την είσοδο σε ταξιδιώτες που έχουν επισκεφθεί μια σειρά χωρών από τη νότια περιοχή της Αφρικής, περιλαμβανομένης της Νότιας Αφρικής, κατά τις τελευταίες 14 ημέρες. "Οι επιστήμονές μας εξετάζουν την νέα παραλλαγή Β.1.1.529. Στο μεταξύ, θα κινηθούμε με την μεγαλύτερη δυνατή προσοχή", δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Η Γερμανία θα κηρύξει σήμερα τη Νότια Αφρική. Η απόφαση,  θα σημάνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα επιτραπεί να μεταφέρουν μόνο Γερμανούς από τη Νότια Αφρική στη Γερμανία. Οι Γερμανοί που επιστρέφουν, ακόμη κι αυτοί που είναι εμβολιασμένοι, θα πρέπει στη συνέχεια να μείνουν 14 ημέρες σε καραντίνα. Παρόμοια απόφαση πάρθηκε σε Γαλλία και Τσεχία. 

Την ίδια στιγμή, ασιατικές χώρες και περιοχές σπεύδουν να ενισχύσουν τους περιορισμούς. Το νέο παραλλαγμένο στέλεχος, το οποίο ονομάζεται B.1.1.529, βρέθηκε επίσης στην Μποτσουάνα και το Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας της Υγείας της Βρετανίας.

Λονδίνο: Η μετάλλαξη διαφέρει από το αρχικό στέλεχος στο οποίο στηρίχθηκαν τα εμβόλια

Παράλληλα, η Βρετανία ανακοίνωσε ότι η νέα μετάλλαξη θεωρείται από τους επιστήμονες το πιο σημαντικό που έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής και ως εκ τούτου χρειάζεται να εξακριβωθεί αν καθιστά ή όχι αναποτελεσματικά τα εμβόλια.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας της Υγείας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε, το οποίο ονομάζεται B.1.1.529, έχει πρωτεΐνη ακίδα που διαφέρει πάρα πολύ από αυτήν που είχε το αρχικό στέλεχος του ιού στο οποίο στηρίχθηκαν τα εμβόλια.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ