Νέα
  • ΓΔ: 1435.19 -0.94%
  • Τζίρος: 133,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Η αφρικανική μετάλλαξη έφτασε στην Ευρώπη – Εντοπίστηκε κρούσμα στο Βέλγιο

Μικροβιολοβικό εργαστήριο / Πηγή: AP Images
Μικροβιολοβικό εργαστήριο / Πηγή: AP Images

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της αφρικανικής μετάλλαξης του κορονοϊού καταγράφηκε στο Βέλγιο. Πρόκειται για γυναίκα, νεαρής ηλικίας, η οποία εμφάνισε συμπτώματα 11 ημέρες αφότου είχε ταξιδέψει στην Αίγυπτο μέσω της Τουρκίας. Ήταν ανεμβολίαστη και δεν είχε διαγνωστεί στο παρελθόν με κορονοϊό.

Η γυναίκα αυτή δεν είχε καμία σχέση με τη Νότια Αφρική, ούτε με οποιαδήποτε άλλη χώρα στο νότιο τμήμα της αφρικανικής ηπείρου, αναφέρει το rtbf.

Το Βέλγιο πραγματοποιεί την τελευταία ώρα αναλύσεις σε δύο δείγματα COVID-19 για να διακριβώσει αν πρόκειται για την νέα παραλλαγή B.1.1.529 του SARS-COV-2 η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, δήλωσε σήμερα ένας διακεκριμένος ιολόγος.

Ο Μαρκ Βαν Ρανστ, το εργαστήριο του οποίου συνεργάζεται στενά με την αρχή δημόσιας υγείας Sciensano, έκανε το παραπάνω σχόλιο στο Twitter. «Αυτή τη στιγμή αναλύουμε δύο ύποπτα δείγματα», είπε ο Βαν Ρανστ. Όπως αποδείχτηκε το ένα εξ αυτών, αφορά την αφρικανική μετάλλαξη.

Πρώτο κρούσμα στο Ισραήλ - Οχυρώνονται Ευρώπη και Ασία

Το πρωί της Παρασκευής, το Ισραήλ εντόπισε κρούσμα της αφρικανικής μετάλλαξης, την πρώτη περίπτωση που καταγράφηκε στη χώρα. Ο φόβος για ταχεία εξάπλωση οδήγησε, την Κομισιόν να εξετάζει την πιθανότητα τα αεροπορικά ταξίδια από τη νότια περιοχή της Αφρικής.

Κάποιες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Ιταλία και η Γερμανία ανακοίνωσαν ήδη ταξιδιωτικούς περιουρισμούς για όσους ταξιδεύουν από και προς χώρες όπου έχει εντοπιστεί το παραλλαγμένο στέλεχος. 

Ειδικότερα, η Ιταλία σήμερα απαγόρευσε την είσοδο σε ταξιδιώτες που έχουν επισκεφθεί μια σειρά χωρών από τη νότια περιοχή της Αφρικής, περιλαμβανομένης της Νότιας Αφρικής, κατά τις τελευταίες 14 ημέρες. "Οι επιστήμονές μας εξετάζουν την νέα παραλλαγή Β.1.1.529. Στο μεταξύ, θα κινηθούμε με την μεγαλύτερη δυνατή προσοχή", δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Η Γερμανία θα κηρύξει σήμερα τη Νότια Αφρική. Η απόφαση,  θα σημάνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα επιτραπεί να μεταφέρουν μόνο Γερμανούς από τη Νότια Αφρική στη Γερμανία. Οι Γερμανοί που επιστρέφουν, ακόμη κι αυτοί που είναι εμβολιασμένοι, θα πρέπει στη συνέχεια να μείνουν 14 ημέρες σε καραντίνα. Παρόμοια απόφαση πάρθηκε σε Γαλλία και Τσεχία. 

Την ίδια στιγμή, ασιατικές χώρες και περιοχές σπεύδουν να ενισχύσουν τους περιορισμούς. Το νέο παραλλαγμένο στέλεχος, το οποίο ονομάζεται B.1.1.529, βρέθηκε επίσης στην Μποτσουάνα και το Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας της Υγείας της Βρετανίας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ