Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Νέα μέτρα: Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην εισαγωγική του ομιλία, στο υπουργικό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα τοποθετηθεί για την εξέλιξη της πανδημίας, μετά και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης και θα προβεί σε ανακοινώσεις μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ενόψει και των γιορτών των Χριστουγέννων.

Η μετάλλαξη Όμικρον σε συνδυασμό με την έξαρση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα έχει θορυβήσει τους ειδικούς ανά τον κόσμο και έχει προβληματίσει τις κυβερνήσεις που αναζητούν τρόπους να αναχαιτίσουν το νέο κύμα της πανδημίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Προτεραιότητα για τα κυβερνητικά στελέχη, παραμένει η επίσπευση του εμβολιαστικού προγράμματος.  Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση της Δευτέρας για την πορεία της υγειονομικής κρίσης, τόνισε πως η παραλλαγή Όμικρον επιβάλει εντατικοποίηση των εμβολιασμών.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα λειτουργούν περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα το Δεκέμβριο με τον Μάριο Θεμιστοκλέους να δηλώνει ότι τον επόμενο μήνα πάνω από 100.000 άτομα θα μπορούν να εμβολιάζονται καθημερινά.

«Από τα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα που ξεκίνησαν να λειτουργούν το Σεπτέμβριο, έχουν προστεθεί άλλα 800 και σύντομα θα είμαστε στα 2300 εμβολιαστικά κέντρα, ενώ θα επεκταθεί και το ωράριό τους για όλο και περισσότερο εμβολιασμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ