Νέα
  • ΓΔ: 1439.42 -0.64%
  • Τζίρος: 14,33 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Pfizer - BioNTech: Η τρίτη δόση του εμβολίου εξουδετερώνει την Ομικρον

Pfizer / Πηγή: AP Newsroom
Pfizer / Πηγή: AP Newsroom

Οι πρώτες εργαστηριακές έρευνες δείχνουν ότι η τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer και της BioNTech εξουδετερώνουν την παραλλαγή Ομικρον, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες. Τα αποτελέσματα αυτά αναμένεται να επιταχύνουν τις ενισχυτικές δόσεις παγκοσμίως, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η ενισχυτική δόση του σημερινού εμβολίου αυξάνει τα αντισώματα κατά 25 φορές, παρέχοντας ένα επίπεδο αντίστοιχο με αυτό μετά τις δύο πρώτες δόσεις κατά του αρχικού κορονοϊού και άλλων παραλλαγών του, σύμφωνα με τις εταιρείες. Τα λεγόμενα κυτταρικά αντισώματα εξακολουθούν να παρέχουν προστασία έναντι σοβαρών ασθενειών, πρόσθεσαν.

Τον Μάρτιο έτοιμο το νέο εμβόλιο για την Ομικρον

Παρά ταύτα, οι δύο εταιρείες εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους ότι τον Μάρτιο θα έχουν έτοιμη για διάθεση μία παραλλαγή του εμβολίου τους κατά της Ομικρον.

Το πλάσμα αίματος όσων έχουν ανοσοποιηθεί με τις δύο δόσεις του εμβολίου έχει 25 φορές χαμηλότερο επίπεδο αντισωμάτων για την εξουδετέρωση της Ομικρον, σε σύγκριση με τον αρχικό κορονοϊό.

Πρόκειται για τα τελευταία αποτελέσματα μίας σειράς πρώτων στοιχείων που είδαν το φως της δημοσιότητας την τελευταία ημέρα, τα οποία δείχνουν ότι μία τρίτη δόση μπορεί, τουλάχιστον μερικά, να ‘κλείσει τις τρύπες’ στην άμυνα του οργανισμού κατά της Ομικρον.

Η αβεβαιότητα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των σημερινών εμβολίων κατά της Ομικρον προκάλεσε μεταβλητότητα στην αγορά και ταξιδιωτικούς περιορισμούς μετά την ταυτοποίηση της νέας παραλλαγής στη νότια Αφρική τον Νοέμβριο.

Δηλώσεις Μπουρλά και Σαχίν

«Είναι σαφές από τα πρώτα αυτά στοιχεία ότι η προστασία βελτιώνεται με την τρίτη δόση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η τρίτη δόση μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει επαρκή προστασία από την ασθένεια, τόνισε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν.

Είναι πιθανό ότι όσοι έχουν κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου να συνεχίσουν να είναι προστατευμένοι έναντι οξείας μορφής COVID από την Ομικρον, χάρη στα κυτταρικά αντισώματα που δεν επηρεάζονται από τις μεταλλάξεις της Ομικρον, ανέφεραν οι εταιρείες.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ