Νέα
  • ΓΔ: 1447.82 +1.89%
  • Τζίρος: 148,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Θεμιστοκλέους: Από Τρίτη η έκδοση πιστοποιητικών για εμβολιασμένους στο εξωτερικό

Θεμιστοκλέους: Η Ελλάδα αναμεσά στις χώρες με πολύ χαμηλό αριθμό χαμένων δόσεων του εμβολίου
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους / Πηγή: Eurokinissi

Aπό την ερχόμενη Τρίτη όσοι πολίτες έχουν κάνει δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στο εξωτερικό και ακόμη μια δόση στην Ελλάδα θα μπορούν μέσω των ΚΕΠ να καταχωρούνται και να εκδίδουν πιστοποιητικό εμβολιασμού δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ 100.3 ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Για όσους όμως έχουν εμβολιαστεί πλήρως στο εξωτερικό δε θα εκδώσουν ελληνικό πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά θα τεθεί το επόμενο διάστημα σε λειτουργιά ψηφιακή πλατφόρμα για να μην τους επιβληθεί πρόστιμο από τις 16 Ιανουαρίου.

Επανέλαβε δε ότι από τις 5 Ιανουαρίου θα ανοίξουν πολλά νέα ραντεβού για τα παιδιά και ξεκαθάρισε ότι με βάση την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής εμβολιασμών τα μικρά παιδιά δεν θα κάνουν τρίτη δόση.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης στους ενήλικες ανέφερε ότι η Επιτροπή δεν συζητά κάτι τέτοιο, με έναν αστερικο όμως, που έχει να κάνει με την μετάλλαξη Όμικρον και την εξέλιξη της. Μάλιστα, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι σε 3 με 4 εβδομάδες θα ξέρουμε περισσότερα για την νέα μετάλλαξη.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ