Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Μεγάλη απάτη στον ΕΦΚΑ: Επαιρναν «μίζες« για να «φουσκώνουν» αναπηρικές συντάξεις

ΕΦΚΑ
Πηγή: Eurokinissi

Προϊστάμενος καταστήματος του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), δύο υπάλληλοί του, τρεις γιατροί που συνδέονται με το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, και μία δικηγόρος - θυγατέρα του πρώτου - περιλαμβάνονται στα συνολικά επτά άτομα τα οποία συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, με την κατηγορία ότι έπαιρναν «μίζα» για να «φουσκώνουν» τα ποσοστά αναπηρίας αιτούντων ώστε να εισπράττουν μεγαλύτερες συντάξεις.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από πολύμηνη έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται συνολικά 69 πρόσωπα, ανάμεσά τους αρκετοί γιατροί.

Οι επτά συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι στον εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης που άσκησε εις βάρος τους ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και μία σειρά από πλημμελήματα, ενώ ακολούθως τους παρέπεμψε να απολογηθούν στην Ειδική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήραν προθεσμία για την Παρασκευή, παραμονή Χριστουγέννων. Μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση.

Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν αφορούν τις εξής πράξεις: εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία και δωροληψία, ψευδής βεβαίωση, απάτη σε βάρος του Δημοσίου, παραβίαση και χρήση υπηρεσιακού απορρήτου, εμπορία - επιρροής (ο παλιός νόμος περί μεσαζόντων), νόθευση δημοσίου εγγράφου κ.ά.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η "ταρίφα" για κάθε ενδιαφερόμενο φέρεται να έφτανε μέχρι τα 2.000 ευρώ, ενώ, κατά πληροφορίες, περιγράφονται και περιπτώσεις "κουρέματος" χρεών για ασφαλιστικές εισφορές σε φυσικά πρόσωπα.

Επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένονται να γίνουν τις επόμενες ώρες από την ΕΛ.ΑΣ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ